La consulta sobiranista del 25-A a Mollet comença a caminar

Aquest divendres al vespre es presenta oficialment Caldes de Montbui Decideix

Política

Caldes de Montbui, Granollers, Mollet del Vallès

La plataforma Mollet Decideix ja treballa per organitzar una consulta sobre la independència de Catalunya el proper 25 d'abril, dia en el qual també han de celebrar un referèndum sobiranista la Garriga, la Roca, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Tagamanent i Vilanova. El passat diumenge 13 de desembre, coincidint amb la primera jornada de consultes al Vallès Oriental -van votar veïns de set municipis-, més d'un centenar de persones es van reunir al Casal de Mollet per constituir la plataforma que ha d'organitzar la consulta en una ciutat de 52.000 habitants, molts d'ells arribats durant dècades de diversos punts de l'Estat espanyol.

Totes les cadires del Casal es van ocupar i diverses persones van seguir la trobada dempeus. Més de cent voluntaris, a més d'aprovar els estatuts de la plataforma -nom inclòs-, es van organitzar en diverses comissions de treball per organitzar la consulta. Fins ara, la ciutat amb més habitants que ha realitzat un referèndum a la comarca és les Franqueses del Vallès, que amb 17.000 mil habitants i 1.899 possibles votants -a Bellavista no es va votar-, va registrar una participació del 17,8 per cent el passat 13 de desembre. La plataforma molletana, que no compta amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat, de majoria socialista i que va votar en contra de les consultes a finals de setembre, forma part de la coordinadora comarcal Vallès Oriental Decideix, que fins ara aplega una quinzena de municipis.

Un altre municipi que celebrara una consulta el 2010, concretament el 28 de febrer -el mateix dia que la farà Llinars-, és Caldes. Precisament aquest divendres es presenta oficialment la plataforma que ha d'organitzar aquest referèndum: Caldes de Montbui Decideix. L'acte de presentació es farà a dos quarts de vuit al Casino i comptarà amb la participació del periodista i escriptor Víctor Alexandre. A Caldes el consistori sí que ha aprovat una moció recolzant la consulta.

D'altra banda, aquest diumenge 20 de desembre naixerà a la capital del Vallès Oriental Granollers Decideix. La plataforma s'ha de formar a partir de les sis de la tarda a la sala Francesc Tarafa, al número 47 del carrer Corró. L'ampli i representatiu grup de veïns de la ciutat -de diverses ideologies i àmbits professionals- que, com va avançar AraVallès, va decidir impulsar el referèndum sobiranista, convoca una assemblea per constituir "una comissió ciutadana organitzadora de la consulta popular per la independència".

Edicions locals