Arriben els mòduls per completar la nova escola de les Franqueses

L'Ajuntament preveu acabar de construir el CEIP Camins aquesta Setmana Santa

Societat

les Franqueses

Les Franqueses del Vallès ja disposa dels mòduls necessaris per completar la segona fase del CEIP Camins. Aquest dimecres 16 de desembre van arribar al municipi una dotzena de mòduls prefabricats que serviran per construir la part de l'edifici que acollirà les classes per als alumnes de tercer fins a sisè, a més de la sala polivalent, els patis i la pista poliesportiva. L'operació d'arribada dels mòduls va obligar a la policia local de les Franqueses a tallar el trànsit de manera puntual al llarg del dia de dimecres perquè poguessin arribar els tràilers de transport especial des del polígon del pla de Llerona fins a l'escola Camins.

L'Ajuntament preveu que aquesta segons fase de construcció del CEIP Camins s'acabi per Setmana Santa. D'aquesta manera ja estarà complert tot l'edifici, que va inaugurar l'ala d'educació infantil el 14 de setembre i la destinada a serveis -menjador, cuina, biblioteca, sala de mestres i despatxos- a finals d'octubre. En aquesta línia, el regidor d'Obres de les Franqueses del Vallès, Joan Antoni Marín, subratlla que "l'equip de govern està satisfet perquè amb els dotze primers mòduls es va assegurar que l'escola Camins pogués començar les classes el 14 de setembre i un mes més tard ja es va tenir a punt tota la part de serveis, inclosa la cuina i el menjador".

L'equip de govern afirma que ha apostat per aquest tipus de construcció amb mòduls per la seguretat que ofereix pel que fa a terminis i per les garanties des del punt de vista constructiu i també de qualitat. "Això mateix ho ha vist la Generalitat, ja que ha apostat per utilitzar el mateix sistema constructiu per la nova escola de Bellavista, que també estarà acabada per Setmana Santa", afegeix el regidor d'Urbanisme.

39 mòduls i uns 200 alumnes
Per la construcció complerta de tota l'escola Camins hauran calgut un total de 39 mòduls, provinents d'una empresa d'Astúries. Aquest curs s'estan escolaritats alumnes des de P-3 fins a primer -uns 200-, i pel que fa als cursos superiors s'aniran omplint a mesura que passin els anys. Amb aquest centre, conclou l'Ajuntament de les Franqueses, "s'ha donat resposta a la demanda de més places escolars".

Edicions locals