Les policies locals del Vallès Oriental reclamen una formació específica a l'ISPC

Parets acull la segona trobada de caps de policies locals de la comarca i rodalia

Societat

Parets del Vallès

Una quarantena de caps de policies locals del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme van reclamar aquest dijous 17 de desembre una formació específica pels seus agents a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Les policies locals de la comarca i rodalia volen dir-hi la seva en els tipus de cursos i ensenyaments que reben, ja que, segons subratllen, ara s'aprofita la formació que va adreçada als Mossos d'Esquadra per instruir també a la resta de cossos policials. Denuncien que no haurien de rebre exactament la mateixa formació que els Mossos perquè la policia local és un cos diferent.

Els agents, que van participar en la segona trobada de caps de policies locals, volen que se'ls tingui en compte a l'hora de confeccionar el calendari formatiu perquè, per exemple, el 2010 no hi ha cap curs programat per als agents dels pobles. A més, segons va destacar el regidor de Seguretat Ciutadana de Parets, Josep Maria Guzmán, si un curs que està programat per als Mossos d'Esquadra algun any causa baixa, "no hi ha agilitat per programar-ne un de similar tenint en compte les necessitats de la policia local".

Més de 40 poblacions del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme van participar a la trobada, que té per objecte analitzar la situació dels cossos policials de ciutats petites i mitjanes, les seves necessitats i establir mecanismes per millorar el servei. Arran d'aquestes sessions -que se celebren entre dues i tres vegades l'any- s'estableixen comissions de treball específiques de les quals se n'extreuen les necessitats del servei, com ara formació específica a l'ISPC. Amb els resultats que es desprenen de l'anàlisi, les policies locals que participen de la trobada treballen conjuntament per sol·licitar suport a organismes i institucions superiors. A més de la formació per a agents de la policia locals, en la trobada de Parets també es va parlar de la coordinació amb altres cossos policials.

A la cloenda de la jornada hi va intervenir, entre altres, Anna Vall, directora del Centre de mediació de Dret Civil de la Conselleria de Justícia de la Generalitat, que va defensar la importància de la mediació a l'hora de resoldre els conflictes. Vall va plantejar una acció pionera, que consistiria en oferir formació específica a la policia local de base en matèria de mediació, una de les tasques que més desenvolupen les policies de proximitat.

Edicions locals