Pasqual Germán negocia la seva marxa de l'EC Granollers

Diferències econòmiques eviten que Xavier Abolafio sigui ja el nou president

Esports

Granollers

Pasqual Germán, president de l'Esport Club Granollers i empresari de l'automoció, va comunicar aquest dimecres 16 de desembre a l'assemblea de socis la seva voluntat d'abandonar, per motius professionals, el càrrec que ocupa des del 2005. Estava previst que el mateix dimecres el jove constructor Xavier Abolafio substituís a Germán al capdavant del club i que alhora hi hagués un relleu en gairebé tots els càrrecs directius -només continuarien Jordi Climent, Carles Cárdenas i Antonio Yetor. Però unes desavinences econòmiques, concretament un aval de 112.000 euros que Germán vol cobrar abans de marxar, van aturar-ho tot.

Segons ha explicat Abolafio a AraVallès, l'actual junta demana recuperar els 112.000 euros d'aval al comptat; el constructor està disposat a cobrir el deute històric de l'entitat, però no amb els terminis que planteja l'encara president. Per la seva banda, Germán puntualitza que cal canviar la titularitat del crèdit que té demanat la junta actual per cobrir el deute. "No tinc cap mena de pressa per deixar l'Esport Club Granollers, i abans de marxar s'ha de deixar tot tancat", subratlla Germán, que afegeix que si no s'arriba a un acord amb el grup que encapçala Abolafio ell continuarà al capdavant del club fins a les eleccions de l'any vinent; el seu mandat acabaria el desembre del 2010.

Reunió clau aquest divendres
Per la seva banda, Abolafio, que durant l'últim any i mig ha estat directiu del BM Granollers -va deixar la junta quan José Luis Caña va ser nomenat president-, es mostra menys tranquil, i explica que si en la reunió que s'ha de celebrar aquest divendres 18 de desembre al vespre no s'arriba a un acord, ell no serà el nou president. "Si no arribem a un acord, l'any vinent hi ha eleccions", sentencia el jove constructor. És a dir, que si la negociació no es tanca d'immediat -en nom d'Abolafio està negociant Joan Rodríguez, el portaveu del grup de pares que va reclamar la dimissió de Germán el passat mes d'octubre- la marxa de l'encara president es podria posposar fins a finals del 2010.

Edicions locals