Factoria Mascaró celebra el desè aniversari al Teatre de Ponent

La companyia de dansa presenta 3 espectacles diferents aquest cap de setmana

Cultura

Granollers

Factoria Mascaró, la companyia de dansa resident del Teatre de Ponent de Granollers, celebra el seu desè aniversari aquest cap de setmana presentant tres espectacles diferents: aquest divendres 18 de desembre la companyia recupera una de les seves millor peces, Tríade, que es va estrenar al 2003; dissabte presenta el nou muntatge El jardí encantat; i per finalitzar, diumenge ofereix un espectacle per a públic familiar estrenat el 2007: 4 i 1 Cinc!. A més, a l'entrada del teatre granollerí hi ha una exposició fotogràfica de la trajectòria de la companyia durant aquests deu anys. La Factoria Mascaró és una de les companyies catalanes de dansa que té més projecció internacional.

Factoria Mascaró és un col·lectiu de vuit professionals de la dansa catalana. En la línia constant de buscar i experimentar noves formes de ball en català, van crear una companyia de dansa per poder fer arribar les seves propostes al màxim públic possible. Porten a l'escenari creacions originals, a través de les quals estableixen un lligam amb la quotidianitat i la gestualitat d'avui, sempre a partir del coneixement de les fonts de la dansa popular i tradicional i del respecte als seus components. Els encarregats de crear les coreografies són Joan Serra i Quim Serra, i els intèrprets són Lluís Fàbregas, Laida Tanco, Laia Martínez, Lali Mateu i Jordi Rubio.

Divendres a les nou del vespre presentaran Tríade, un espectacle que es proposa reflectir la simbologia del romànic, centrant-se en la figura de l'home. Les sensacions es converteixen en moviment a partir de provocació i improvisació. Dissabte a les nou és el torn d'El jardí encantat, que defensa els espais verds com a lloc de relació entre els humans i la natura. I finalment, diumenge a les set de la tarda els espectadors que s'apropin a Ponent podran gaudir de 4 i 1 Cinc!, una coreografia sobre els quatre elements: l'aigua, el vent, la terra i el foc, i un cinquè que és el resultat del llenguatge contemporani, actual i viu. Factoria Mascaró juga amb el vestuari, amb materials escenogràfics i amb els colors, que ajuden a sensibilitzar i viure el guió; tot pensat per suggerir als nens els principis fonamentals, simples, d'un sistema en filosofia, en ciència, en art.

Edicions locals