El Liceu es trasllada al Teatre Auditori

L'Hotel Ciutat de Granollers s'incorpora com a mecenes de bronze del teatre

Cultura

Granollers

Les òperes del Gran Teatre del Liceu en directe des del Teatre Auditori de Granollers, i gratis. Aquesta és la proposta que engega aquest diumenge 20 de desembre el teatre municipal de la ciutat. Gràcies al projecte Anella Cultural, que busca interconnectar en banda ampla diversos centres de Catalunya, es podran veure a Granollers quatre òperes del Liceu, retransmeses en temps real i en alta qualitat d'imatge. La primera, diumenge, el clàssic La Ventafocs, una òpera infantil. La retransmissió de l'espectacle tindrà una durada de 50 minuts, i es podran adquirir un màxim de dues entrades per persona.

La Ventafocs és l'adaptació que Joan Font ha elaborat pel públic infantil de l'òpera La Cenerentola, de Gioachino Rossini. El famós conte escrit per Perrault narra la història d'una noia jove molt bella, que en morir el seu pare després de casar-se per segon cop, queda privada del paper que li correspon a la família. La seva malvada madrastra i les seves cruels germanastres li imposen el paper d'esclava domèstica.

Les altres òperes que es podran veure en directe des del Teatre Auditori són Il Trovatore , el dimarts 22 de desembre a les vuit del vespre; La fille du régiment, el divendres 19 de març a les vuit; i El rapte en el serrall, el dimecres 21 d’abril a les vuit. Il Trovatore narra una tragèdia que té lloc a l'Espanya del segle XV. La pantalla del Teatre Auditori mostrarà en directe l'escenari del Liceu, on es representarà una història basada en l'enfrontament de Manrico, un trobador, i el comte de Luna per l'amor de Leonora, una dama de la cort.

Nou mecenes de bronze
Un Teatre Auditori que estrena mecenes, ja que el passat dilluns 14 de desembre es va signar  un conveni de col·laboració pel qual l'Hotel Ciutat de Granollers es converteix en Mecenes de Bronze del teatre municipal de la ciutat. Segons l'acord establert, l'Hotel podrà gaudir d'entrades per repartir entre els seus clients i aprofitar les instal·lacions del teatre pels seus actes, durant un període de tres anys. A canvi, el Teatre Auditori disposarà d'habitacions pels artistes i companyies que resideixen o actuen al teatre.

El club de mecenatge del Teatre Auditori de Granollers va formar-se l'octubre del 2008. La finalitat és compartir la implicació social i cultural amb les empreses compromeses amb les arts escèniques de la ciutat. Actualment, poc després del primer aniversari de la creació del club de mecenatge, el Teatre Auditori ja compta amb nou patrocinadors. Les darreres incorporacions d'empreses al club de mecenatge es van produir al mes de juny: Caixa Catalunya i Estabanell Energia com a Mecenes de Bronze, i la Fundació Caixa Manlleu com a mecenes de plata.

La solidaritat convertida en joguina
D'altra banda, en motiu de les festes nadalenques el Teatre Auditori acull Jazzoguina, un projecte solidari que proposa intercanviar música per joguines. Aquest dissabte 19 de desembre a dos quarts de nou del vespre, la sala gran s'omplirà de joguines i il·lusió. Amb el senzill gest de canviar música per joguines es reivindicarà el dret a viure una infància plena i feliç. La Jove Big Band de Granollers, el Cor Femení de Granollers, l'IES Celestí Bellera i el Teatre Auditori són els artífex d'aquesta iniciativa. La dinàmica del projecte és molt senzilla: portar una joguina pels petits més desfavorits i gaudir de la música. En acabar totes les joguines recollides seran donades a la Fundació Hospital Asil de Granollers.

El concert convida a fer un repàs generacional a una completa banda sonora. Es podran escoltar cançons que han marcat diverses èpoques: des de Some day my prince will come, de la Blancaneus a la Bella i la bèstia o Toy Story. També es podran escoltar peces més actuals de Hanna Montana i altres artistes.

Edicions locals