Els veïns de Canovelles ja no han de creuar la via del tren

S'inaugura un pas subterrani per a vianants i s'elimina el pas a nivell rodat

Societat

Canovelles

El perillós pas a nivell per al trànsit rodat a Canovelles ja és història. Aquest dijous 17 de setembre es va inaugurar el nou pas soterrat per a vianants construït sota la línia de tren Barcelona-Puigcerdà al seu pas per Canovelles, concretament a l'alçada del carrer Molí de la Sal. El nou pas soterrat i la supressió del pas a nivell millorarà la seguretat vial i eliminarà els riscos d'accidents en una zona molt transitada per vianants i vehicles. A l'acte d'inauguració va assistir-hi l'alcalde de Canovelles, Josep Orive (PSC), que va destacar que l'obra estrenada "marcarà la història del nostre municipi", ja que es tracta d'un projecte que Canovelles reivindicava des de feia anys.

La línia ferroviària partia el municipi fins el passeig de la Ribera i era, a més, un punt negre d'accidents, molt perillós sobretot per als vianants. La comunicació entre les dues parts de Canovelles, per tant, millorarà. "Avui s'ha trencat el mur que dividia el poble", va subratllar l'alcalde, que va aprofitar l'ocasió per agrair la feina feta al ministeri de Foment, i la paciència i la inquietud dels veïns de la zona: "Gràcies a les vostres aportacions i suggeriments les obres han millorat durant el seu procés", va sentenciar Orive. L'obra, que també incloïa el pas per a vehicles que es va obrir al carrer Sant Jordi, ha costat 1,6 milions.

L'obra estava inclosa dins el Pla d'Infraestructures del ministeri de Foment, que contempla l'eliminació dels passos a nivell en la xarxa ferroviària. El nou pas soterrat té unes dimensions de tres metres d'ample per quatre d'alt, i està dotat d'escales i rampes adaptades a persones amb mobilitat reduïda. La Colla de Diables de Canovelles va festejar el final de les obres amb una traca, i els ciutadans van poder creuar el pas soterrat per primera vegada.

Inauguració de les obres de Can Carrencà
D'altra banda, aquest dissabte 19 de desembre a les cinc de la tarda, s'inauguren les obres realitzades, amb diners del FEIL, al carrers Molló, Santiago Rusiñol, Ramon i Cajal i a l'Avinguda Canovelles. Les obres han permès millorar la calçada, la il.luminació, el mobiliari urbà i crear una zona d'esbarjo al carrer Molló. El gegants de Canovelles realitzaran una cercavila des de l'escola Joan Miró fins a Can Carrencà, on l'alcalde i els presidents de les associacions de veïns de Joan Miró i Avinguda Canovelles faran els parlaments. Tot seguit s'encendrà la font i la colla de Diables farà un espectacle pirotècnic. Una xocolatada i la música del Tramvia Blanc clouran l'acte.

Edicions locals