El PSC denuncia l'alcalde de Lliçà de Vall per despeses injustificades

Carreras (CiU) s'hauria gastat uns 17 mil euros en viatges i àpats a restaurants

Política

Lliçà de Vall

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Lliçà de Vall ha denunciat a la fiscalia anticorrupció i a l'Oficina Antifrau de Catalunya l'alcalde del municipi, Andreu Carreras (CiU), per un seguit de "despeses injustificades" que sumarien 16.800 euros i que correspondrien a factures de tres viatges i diversos àpats en restaurants. Els socialistes de Lliçà de Vall asseguren que un 80 per cent de les despeses, carregades a la targeta de crèdit del batlle, es van fer en cap de setmana. Per la seva banda, Convergència va enviar aquest diumenge 20 de desembre un comunicat en el qual dóna ple suport a Carreras, "un dels alcaldes més emblemàtics de tot Catalunya".

El PSC assegura que ha revisat desenes de factures i que algunes d'aquestes -viatges a Noruega, la Rioja o la Vall d'Aran, i factures de més de 100 euros per un sol àpat- són "injustificables". Carreras assegura que tot és legal i atribueix les acusacions de malbaratament al desig de l'oposició de tacar la seva imatge. "Sóc l'enemic a eliminar", sentencia el batlle de Lliçà de Vall des del 1986, que afegeix que els viatges a la Rioja o la Vall d'Aran eren per preparar la sortida que cada any el consistori organitza per a la gent gran del municipi. Enguany, però, el viatge no s'ha fet perquè l'Ajuntament considerava que molts avis no podien pagar la meitat de la sortida. El grup municipal socialista subratlla que entre les factures de restaurants n'hi ha una del gener del 2008 a la Taverna d'en Grivé, a Granollers, per valor de 2.376 euros.

El PSC també denuncia que des de fa dècades hi ha tres contractes de prestació de serveis -que suposen una despesa anual de gairebé 1 milió d'euros- que no es renoven, incomplint així la llei de contractes. Són el de manteniment de la xarxa d'aigua potable, del 1978; el de recollida de deixalles, del 1983; i el de manteniment de la xarxa d'enllumenat, del 1984. Els socialistes demanen que es treguin a concurs, però CiU -que té majoria absoluta al consistori- ho ha rebutjat en més d'una ocasió.

Suport i lloances de CDC a Carreras
Des de Convergència han fet públic un comunicat per fer constar "el total suport a la figura d'un dels alcaldes més emblemàtics de CiU, tant del Vallès Oriental com de tot Catalunya". El president comarcal de CDC, Feliu Guillaumes, i el diputat de CiU Jordi Turull afirmen que "les denúncies dels socialistes responen només a la seva incapacitat de generar expectatives als ciutadans, davant la gran obra de govern de Carreras". CDC considera que les acusacions són "infundades" i que no fan altre cosa que "reforçar el que els veïns de Lliçà de Vall van manifestar l'any 2007 amb la incontestable majoria absoluta de CiU en aquesta població".

Edicions locals