La sala Tarafa es fa petita per acollir la fundació de Granollers Decideix

Unes 200 persones s'adhereixen a l'entitat que organitza una consulta a la ciutat

Política

Granollers

Les previsions més optimistes de la comissió gestora que ha engegat el procés per celebrar una consulta independentista a Granollers es van complir. Més de 300 persones van omplir aquest diumenge 20 de desembre la sala Francesc Tarafa per assistir a la fundació de Granollers Decideix, l'entitat que convocarà un referèndum sobiranista a la ciutat, similar als que es van celebrar a set poblacions del Vallès Oriental el passat 13 de desembre. La trobada va servir per constituir la plataforma, aprovar-ne els estatuts i sumar adhesions i aportacions econòmiques. A més, els assistents es van poder apuntar una de les set comissions que organitzaran la consulta.

De l'acte, que va durar més de dues hores i al qual van assistir dirigents locals tant de CiU -Pius Canal- com d'ERC -Isabel Alcalde i Pep Mur-, en van sortir el president, el secretari i el tresorer de la nova entitat: Manel Gener, Martí Pujadas i Àlex Sastre, respectivament. Els tres formaven part de la comissió gestora que ha engegat tot el procés. Una comissió que va proposar uns estatuts i un pla de funcionament que els presents van acceptar a mà alçada. Només es va canviar un dels articles del text estatutari per subratllar que l'entitat pot continuar defensant el dret a decidir i impulsant la participació ciutadana després de la celebració de la consulta independentista.

Descartat el 28-F, tot apunta al 25-A
Un referèndum, el de Granollers, que encara no té data: s'ha de decidir en la propera assemblea, el 24 de gener, de nou a la Sala Tarafa. Però tot apunta que es celebrarà el 25 d'abril, el mateix dia que Mollet, la Garriga, la Roca, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Tagamanent i Vilanova del Vallès. De fet, el flamant president de l'entitat, Gener, va apuntar que celebrar-la el 28 de febrer -la segona de les dates que han plantejat les diferents plataformes nacionals- és "pràcticament impossible". 

La comissió gestora, que es va reunir per primera vegada el passat 8 de novembre, va repartir aquest diumenge butlletes d'adhesions -que van omplir unes 200 persones, molts dels presents a la trobada- en les quals es podia decidir quin tipus d'aportació econòmica es vol fer: 5 euros, 10, 20, altres o ninguna -l'entitat va recollir 1.917 euros. La butlleta anava acompanyada d'un paper per inscriure's en una de les set comissions: relacions exteriors, campanya, servei d'ordre, voluntaris i formació, comunicació i tecnologies, tresoreria i logística. La nova entitat busca un mínim de 250 persones perquè formin part d'aquestes comissions.

La trobada, en la qual dos membres de Sant Esteve de Palautordera Decideix van explicar la seva experiència del 13-D -46 per cent de participació al municipi del Baix Montseny-, també va servir per fer una crida a totes aquelles entitats de la ciutat que es vulguin adherir a Granollers Decideix, i per demanar un local cèntric i econòmic. Les preguntes dels presents van servir per aclarir dubtes: no cal ser de Granollers per formar part de l'entitat, tothom que vulgui s'hi pot adherir des del seu lloc web, i, d'entrada, l'entitat no entra en el joc de plataformes nacionals: Uriel Bertran o López Tena.

Edicions locals