L'alcalde de l'Ametlla no repetirà com a cap de llista del PSC

Jordi Pousa comunica a la direcció comarcal que no optarà a la reelecció el 2011

Política

Ametlla del Vallès

L'alcalde de l'Ametlla del Vallès, Jordi Pousa (PSC), no repetirà com a cap de llista de la formació a les eleccions municipals del 2011. Així ho va comunicar fa uns dies el batlle a la Federació socialista del Vallès Oriental. Pousa no optarà a la reelecció per motius personals. La direcció comarcal del PSC ha fet públic un comunicat en el qual aclareix que aquesta decisió pertany "exclusivament" al propi alcalde, i subratlla que respecta i dóna suport a qualsevol decisió que prengui Pousa, que té la intenció d'acabar la legislatura. Pel que fa al seu successor, el PSC assegura que ni s'ha fixat cap calendari per triar el relleu ni hi ha cap nom sobre la taula.

L'anunci de Pousa ha obert el procés per trobar un relleu a les files socialistes, ja que la direcció comarcal del PSC no descarta que l'alcalde plegui fins i tot abans d'acabar la legislatura. De fet, el primer secretari dels socialistes a la comarca, el diputat Roman Ruiz, i la secretària d'organització, Esther Garcia, ja s'han reunit amb els membres del grup municipal per parlar d'aquest relleu, que arriba en un moment delicat: just setmanes després de tota la polèmica generada pel cas Millet. Una part dels fons que van ser desviats de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música es van destinar a compensar l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès per la requalificació dels terrenys que l'expresident de l'entitat cultural, Fèlix Millet, té al sud del municipi: els Avellaners de Can Plandolit. A més, segons va assegurar l'exalcalde Albert Palay, tots els partits del municipi van rebre diners de Millet per finançar les campanyes electorals.

Sigui com sigui, Pousa, alcalde de l'Ametlla des del 2003, no continuarà després dels comicis i s'apunta a un dels seus regidors actuals com a possible substitut. L'encara batlle ja va deixar de ser primer secretari de l'agrupació local del PSC fa uns mesos.

Edicions locals