La tèxtil Aunde de Sant Celoni anuncia 22 acomiadaments

Els treballadors denuncien que es vol traslladar la producció a Mèxic i Alemanya

Economia

Sant Celoni

La multinacional alemanya Aunde, dedicada a la indústria tèxtil per a l'automoció, ha proposat als sindicats un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que es traduiria en l'acomiadament de 22 treballadors de la planta que té l'empresa a Sant Celoni, on es fabriquen tapisseries de l'automòbil. És a dir, que l'ERO afectaria un terç de l'actual plantilla, segons senyalen fonts sindicals. El comitè d'empresa denuncia un "intent de deslocalització", ja que creu que la voluntat de la multinacional és traslladar la producció a plantes de Mèxic i Alemanya de la mateixa societat.

El fabricant alemany de tapisseries per als automòbils va anunciar fa unes setmanes al comitè d'empresa aquesta mesura. Després de diverses reunions entre direcció i treballadors, els sindicats denuncien que les negociacions estan "estancades i a punt de trencar-se" perquè l'empresa s'enroca en la seva proposta, i adverteixen que no acceptaran "una deslocalització pura i dura" sense cap concreció sobre la viabilitat de la fàbrica. Segons sentencien les fonts sindicals, el projecte de futur d'Aunde per a la planta de Sant Celoni "no és creïble". Si les negociacions s'acaben trencant, els treballadors estudiaran mobilitzacions.

Els expedients de regulació d'ocupació (ERO) es van començar a presentar amb comptagotes a la tardor del 2008 però aquest any n'hi ha hagut una allau. Al Vallès Oriental, en els primers set mesos d'aquest 2009 -de gener a juliol-, se n'han autoritat 212, que han afectat 7.513 veïns de la comarca, segons indiquen les dades publicades pel departament de Treball de la Generalitat, que s'actualitzaran el mes vinent. Si aquestes dades es comparen amb les registrades durant el mateix període de l'any passat, la diferencia és molt significativa: del gener al juliol del 2008 es van produir 27 expedients, és a dir, els mateixos que s'han registrat durant el mes de gener d'aquest 2009.

Edicions locals