Mala maror entre direcció i treballadors al Balneari Blancafort

El comitè d'empresa se sent assetjat i diu que no es busca la viabilitat de l'hotel

Economia

la Garriga

Mala maror entre la direcció de l'Hotel Balneari la Garriga i els seus cent treballadors. El comitè d'empresa de l'establiment, on el sindicat UGT és majoritari, denuncia que la direcció està més preocupada en fer "una política sancionadora i d'assetjament" vers els membres del comitè, que no en mantenir la viabilitat de l'hotel i de tots els seus treballadors. A través d'un comunicat fet públic aquest dimarts 22 de desembre, UGT afirma que la "persecució" als components del comitè s'ha vist agreujada amb l'arribada d'un nou gerent, que ja ha sancionat en dues ocasions al secretari del comitè per "causes absolutament insignificants i infundades", com ara suposats robatoris.

Segons subratlla el comunicat del sindicat, a finals de 2007 van començar a sortir a la llum els problemes econòmics de l'Hotel Balneari Blancafort i, per defensar els seus interessos, els treballadors es van organitzar per crear el comitè d'empresa -que no existia. Al maig de 2008 la companyia va sol·licitar concurs de creditors. El comitè es va personar com a part afectada en el procediment concursal. Els administradors concursals van comunicar a la representació dels treballadors que tenien la intenció de substituir el propietari per les irregularitats comeses i que plantejaven posar un nou gerent, buscar inversors, reduir despeses, millorar la imatge del balneari i arribar a acords amb els creditors. Una de les primeres mesures va ser reduir la plantilla.

UGT assegura que durant el darrer any l'establiment ha demostrat que "pot generar recursos i que la seva continuïtat és viable", tot i que la plantilla és "insuficient per donar un servei adequat", les instal·lacions tenen "un manteniment escàs" i les pagues extres es paguen amb retard. El comitè denuncia que ha estat "objecte de persecució" precisament per denunciar aquestes situacions i per intentar millorar les condicions de treball de la plantilla. Acusen l'empresa d'assetjar i sancionar reiteradament als membres del comitè, que adverteix que continuarà utilitzant tots els recursos legals al seu abast per seguir denunciant allò que consideri negatiu tant per als treballadors com per als clients.

El comitè afegeix que creu en la viabilitat de l'hotel amb tots els seus treballadors, però "no a qualsevol preu". "No al preu d'haver de suportar les acusacions de l'empresa i les pressions psicològiques que s'exerceixen sobre els membres del comitè", conclou el comunicat.

Edicions locals