Granollers redueix el pressupost un 4 per cent

El PSC es queda sol aprovant unes xifres que estan per sota dels 100 milions

Política

Granollers

L'últim ple de l'any celebrat a l'Ajuntament de Granollers va servir per aprovar els pressupostos del 2010, de 99.700.000 euros; aquesta xifra representa una rebaixa del 4 per cent respecte els pressupostos d'aquest 2009 (103 milions), una disminució obligada per la notable caiguda dels ingressos, sobretot dels provinents de la construcció -l'any vinent el consistori preveu ingressar per aquest concepte 750.000 euros, una xifra similar a la de l'any 2000. El pressupost municipal pel 2010 es va aprovar amb els vots favorables del PSC; ERC es va abstenir i CiU i PP hi van votar en contra.

La reforma de la Carretera -que s'ha de finalitzar l'any vinent- és una de les grans inversions que preveu l'Ajuntament  el 2010. A la reforma d'Anselm Clavé el consistori hi destinarà 900.000 euros, gairebé la mateixa quantitat que a la construcció del pavelló del Congost i a la reforma pendent de dues places de la ciutat, la de Can Mònic i la de les Hortes. La reforma del carrer Tarafa -que restarà obert al trànsit, però amb un paviment a un sol nivell- entre els carrers Josep Irla i Ramon Llull donarà continuïtat a l’illa de vianants del centre i està pressupostada en 453.000 euros. El pressupost també inclou una inversió de 800.000 euros, dels quals la Generalitat n'aporta el 50 per cent, per a la construcció de l'escola bressol Ponent; 700.000 euros més aniran a parar a l'ampliació de l'escola bressol El Cangur.

Nova sala de concerts gràcies al FEIL
La retallada més important que patiran els ingressos municipals vindrà de l’aportació de l'Estat, que es reduirà en 2,9 milions respecte el rebut aquest any. La retallada es compensarà, en part, gràcies a l'aportació de més de 6 milions del segon pla Zapatero, el FEIL, que el 2010 passa a dir-se Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). D'aquesta quantitat, 2.179.00 euros aniran a parar a la reconversió en sala de concerts d'una de les naus de l'antiga fàbrica de Roca Umbert; les obres duraran uns nou mesos. A més, l'Ajuntament dedicarà els diners del FEOSL a activitats culturals i esportives, al manteniment dels centres educatius, al programa de dinamització de la gent gran, al programa de transició entre escola i treball, i al transport adaptat per a persones amb discapacitats, entre altres.

Edicions locals