Maria Carbonell és la nova alcaldessa de Fogars de Montclús

Substitueix a l'històric batlle Jaume Cullell, que va morir el passat 13 de desembre

Política

Fogars de Montclús

Maria José Carbonell, de la formació independent Acció Municipal Democràtica (AMD-PM), vinculada al PSC, és des d'aquest dijous 24 de desembre al matí la nova alcaldessa de Fogars de Montclús. Carbonell substitueix en el càrrec al restaurador Jaume Cullell, alcalde del municipi des de 1987, que va morir el passat 13 de desembre a causa d'una malaltia que patia des de feia anys. La flamant alcaldessa va ser la número dos de la llista d'AMD-PM en les eleccions del 2007, en les quals la formació va aconseguir quatre regidories de les set que hi ha al poble, amb 136 vots dels 294 emesos.

En el ple de l'Ajuntament de Fogars de Montclús celebrat aquest dijous, Carbonell va ser escollida com a nova alcaldessa amb els vots dels tres regidors de la seva formació i el de l'únic regidor d'ERC. Els dos representants de CiU al consistori van votar el seu propi candidat, Jordi Samon. AMD-PM només tenia tres regidors al ple -i no els quatre que li corresponen- perquè està a l'espera de substituir Cullell. El seu lloc està previst que l'ocupi José Parejo Ortega, que era el primer suplent de la candidatura que encapçalava el 2007 Cullell, que va ser batlle de Fogars de Montclús per CiU del 1987 fins al 2003, quan es va presentar al capdavant d'aquesta llista independent vinculada al PSC. Va aconseguir la majori absolta i va renovar el càrrec.

Carbonell -fins ara primera tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social, Sanitat, Cultura i Desenvolupament Econòmic- és la quarta persona que ocupa l'alcaldia de Fogars des de la recuperació de la democràcia. És també la primera alcaldessa de la història del municipi. Ja com a batlle, ha subratllat que un dels seus principals objectius serà la promoció turística del municipi, aprofitant que aquest forma part del parc natural del Montseny.

Edicions locals