L'Ametlla acull el concert de Nadal del Vallès Oriental

El Cor de Cambra, el trio Martí Ventura i Laia Cagigal presenten 'Després del jazz'

Cultura

Ametlla del Vallès

Desprès del Jazz és el nom del concert de Nadal, organitzat conjuntament pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, que es durà a terme aquest diumenge 27 de desembre, a les set de la tarda, a la Sala Municipal de Teatre de l'Ametlla. El Cor de Cambra del Vallès Oriental, el Cor Jove Amics de la Unió, el Martí Ventura Trio i la Laia Cagigal, presenten en aquest espectacle un recull d'obres que al llarg de les últimes dècades ha estat una referència de la música moderna. Es podrà escoltar gospel, pop, rock, reggae i boleros, tot plegat adaptat per a un trio de jazz, una cantant solista i un cor.

L'espectacle es va estrenar el passat 27 de novembre al Teatre Auditori de Granollers, i formava part del 31è Cicle de Jazz de la ciutat. Totes les cançons que es podran sentir aquest diumenge a l'Ametlla són conegudes per tothom. El públic assistent es divertirà tot escoltant peces com Could you be love de Bob Marley, You make me feel d'Aretha Franklin, Scarabough Fair de Simon & Garfunkel o Bohemian Rhapsody de F. Mercury. A més a més, el repertori també inclourà temes de Cole Porter i The Beatles. Sens dubte un concert interessant i divertit.

El Cor de Cambra del Vallès Oriental és una d’aquelles agrupacions que destaca justament per no casar-se amb cap estil musical, però que alhora és capaç de tractar-los tots amb tal qualitat, fins al punt de semblar que ha dedicat exclusivitat a cadascun d'ells. Des que es va crear l'any 1996, aquest cor de cambra, dirigit actualment per granollerí Josep Vila Jover, comprèn obres de diversos gèneres, èpoques i estils.

Martí Ventura, Miquel Àngel Cordero i Lluís Ribalta són Martí Ventura Trio, un dels trios més estables de Catalunya ja que des de l'any 1999 tots tres noms s'han mantingut invariables. El repertori d'aquesta agrupació és molt divers ja que inclou música pròpia, estàndards de jazz, música llatina, versions de pop, rock, boleros... Per últim, Laia Cagigal no es compromet amb les etiquetes però està totalment entregada al fet artístic. En els diversos projectes on participa podem apreciar aquest síndrome, sempre navegant entre una gran passió pel jazz, l'amor a la música de ball, el pop i una inexplicable atracció cap a l'experimentació. Una condició que fa viure aquesta cantant en una difícil realitat canviant, duent una doble vida musical.

Edicions locals