IxM atorga el Caganer 2009 a Canal Mollet TV per un any de censura

Denuncia que l'alcalde ha convertit el mitjà en una eina publicitària al seu servei

Política

Mollet del Vallès

La formació política Independents per Mollet (IxM) tanca l'any, com ja és habitual, atorgant el seu particular guardó simbòlic, el Caganer, que aquest 2009 va a parar a mans de Canal Mollet TV per "bandejar el respecte al pluralisme polític que tot mitjà públic municipal ha de tenir com a senya d'identitat i per menystenir el dret dels ciutadans a ser informats de manera objectiva". Segons subratlla Annaïs Garcia Solé, número dos d'IxM, Canal Mollet TV està actualment "segrestada" per l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs (PSC), que "menysprea el criteri periodístic dels professionals que treballen al canal".

La formació independent de Mollet es solidaritza amb els treballadors de Canal Mollet TV -la majoria dels quals perdran la feina el 2010, ja que el canal desapareix- i denuncia que Monràs "ha convertit la televisió que paguem tots els molletans en un instrument publicitari al servei del seu govern autoritari i en una eina de culte a la seva persona". Garcia Solé afegeix que "la censura política de la qual ha estat objecte IxM aquest any 2009, durant el qual s'han vetat totes i cada una de les informacions, accions i denúncies que ha generat la nostra formació, no té precedents i és un exemple irrefutable d'aquesta actitud antidemocràtica, que ens transporta als anys de la dictadura franquista".

El Caganer de l'any és un premi que l'agrupació dels independents molletans va instaurar el 2003 per a distingir aquelles "actuacions, personalitats, empreses o institucions que han destacat pels seus demèrits i la seva contribució a afectar els drets i la qualitat de vida dels molletans". IxM farà arribar el guardó del Caganer del 2009 a l'Ajuntament de Mollet, conjuntament amb un escrit que recorda breument els orígens d'aquesta figura del pessebre català i reclama "l'alliberament" de la televisió pública de Mollet i "respecte pels principis deontològics que han de regir la professió periodística".

La programació habitual de Canal Mollet TV deixarà d'emetre's com a tal l'1 de gener, després que el proper 31 de desembre s'extingeixi el contracte amb Catalana de Televisió Local (CTL), actual productora encarregada de la programació del canal. L'Ajuntament de la ciutat pretén negociar amb la productora -que té al darrere Premsa Osona, l'editora d'El 9 nou- una pròrroga perquè aquesta aporti continguts al canal fins a l'abril, quan es produirà l'apagada analògica i començarà a emetre el nou canal de TDT Vallès Visió, la producció del qual ha recaigut en Lavinia.

Edicions locals