CiU demanarà la reprovació del conseller Nadal si no admet l'error comès a la Roca

El TSJC ha anul·lat el projecte urbanístic del pla de les Hortes per irregularitats

Política

Roca del Vallès, la

L'alcalde de la Roca del Vallès, Rafael Ros (CiU), acompanyat dels diputats de la federació nacionalista Josep Rull i Jordi Turull, va reclamar aquest dilluns 4 de gener al conseller de Politica Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal (PSC), que "assumeixi i reconegui" l'error comès en l'actuació urbanística del Pla de les Hortes de la Roca, que va tenir lloc sota govern municipal del PSC i que el govern tripartit "no va aturar tot i tenir coneixement de les irregularitats i de ser-ne advertit en reiterades ocasions des dels grups municipal i parlamentari de CiU". Si Nadal no admet l'error, CiU demanarà la reprovació del conseller al Parlament.

L'alcalde de la Roca va demanar al PSC que suspengui de militància el regidor socialista Miquel Estapé, que va permetre amb el seu vot "una irregularitat urbanística". I és que el passat mes de desembre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va declarar ferma una sentència que anul·la el projecte urbanístic del pla de les Hortes de la Roca del Vallès, aprovat el juliol del 2004, en considerar que Estapé -llavors a l'equip de govern, ara a l'oposició- va afavorir amb el seu vot l'aprovació quan "s'hauria d'haver abstingut" perquè té vincles familiars amb un dels interessats. Concretament, Estapé és fill d'un dels propietaris dels terrenys. El projecte urbanístic preveia triplicar el nombre d'habitatges projectats inicialment: de 70 es passava a 233.

Ros va recordar que Nadal, en seu parlamentària, va donar per bona l'actuació de l'ajuntament socialista de la Roca "en diverses ocasions". Per la seva banda, Josep Rull va anunciar que el grup parlamentari interpel·larà al conseller en el proper ple del Parlament -a finals de mes- sobre aquesta sentència i sobre les responsabilitats derivades de "la nefasta actuació del departament que ell dirigeix". En aquest sentit, Rull va advertir que "amb aquesta interpel·lació el conseller Nadal i el govern tindran una última oportunitat per acceptar que es van equivocar". En el cas que Nadal no assumeixi cap mena de responsabilitat, en la moció subsegüent CiU demanarà la reprovació del conseller.

Estapé manté els seus càrrecs
"No estem parlant d’una qüestió menor, sinó d'uns fets greus, una tupinada amb tots els ets i uts i així ho ha dictaminat la justícia", va destacar Rull, que va acusar la Generalitat de prendre una decisió il·legal sabent que ho era. El diputat de CiU va subratllar que fa relativament poc que el govern català ha aprovat tot un paquet de mesures anticorrupció i de transparència, i que "si el conseller Nadal no és capaç d'acceptar que s'ha equivocat" a la Roca, aquestes mesures "no són creïbles".

L'alcalde de la Roca va qualificar d'"insòlit" que el responsable polític de la nul·litat d'un planejament urbanístic continuï exercint les seves funcions públiques com a regidor del PSC al municipi i com a vicepresident del Consell Comarcal. Ros va demanar al PSC que digui si dóna suport o no al regidor implicat en aquest "escàndol urbanístic", i si Estapé serà o no el proper candidat del PSC a les eleccions municipals de la Roca.

Edicions locals