L'alcalde de Martorelles acusa de manca d'ètica a CiU

El batlle de Figaró accepta una moció de confiança si no aprova les ordenances

Política

Figaró-Montmany, Martorelles

L'alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, de la formació Units per Martorelles (UxM), ha criticat la "manca d'ètica i responsabilitat política" del grup de CiU al municipi per presentar al·legacions a les ordenances fiscals pel 2010 a última hora -en plenes festes nadalenques, el passat 30 de desembre- i per correu certificat, des de l'oficina de Correos de Mollet. A través d'un comunicat, Velasco carrega contra el portaveu municipal de la federació nacionalista, Jaume Mampel, per enviar les al·legacions per correu i per fer-ho tant tard, ja que el ple en el qual el batlle inicialment preveia aprovar les ordenances es tenia que celebrar el 13 de novembre.

Velasco es queixa que les al·legacions presentades -"mancades de coherència"- obliguen a realitzar un ple extraordinari aquest mes de gener, "amb el conseqüent cost econòmic per l'Ajuntament" que això suposa. Denuncia que el grup municipal de CiU només busca impedir l'aplicació d'unes ordenances fiscals noves pel 2010, obligant a aplicar les del 2009, i "perjudicant clarament a les persones que es podrien acollir a les bonificacions que contemplen les noves ordenances fiscals". A més, l'alcalde de Martorelles destaca que les al·legacions s'han presentat fora de termini i que, per tant, "no es poden tindre en compte". CiU explica que ha enviat les ordenances per correu davant la impossibilitat de fer-ho a través de registre de l'OAC.

Improbable moció de confiança al Figaró
Per la seva banda, l'alcalde de Figaró, Manel Garcia, de la Candidatura Activa del Figaró (CAF), ha anunciat que se sotmetrà a una moció de confiança si no pot aprovar les ordenances municipals del 2010. Els tres partits de l'oposició (PSC-Figaró Progrés, ERC i CiU), que sumen cinc dels nou regidors, van rebutjar la urgència del ple que l'alcalde havia convocat per rebutjar les més de 50 al·legacions presentades, i que se centraven en la nova taxa de l'aigua que estableix diferències entre el que paguen les persones empadronades i les que no ho estan. Garcia volia aprovar les ordenances al desembre perquè entressin en vigor aquest mes. Ara, però, l'alcalde preveu aprovar-les en un nou ple el dia 15. Si no és així, hi haurà moció de confiança.

L'oposició denuncia que no es podia fer un ple per debatre les al·legacions quan encara no s'havia acabat el termini per presentar-ne. Tot i això, si no passa res estrany, les ordenances s'aprovaran el dia 15, ja que els dos regidors d'ERC van confeccionar juntament amb el govern municipal  la polèmica ordenança de l'aigua i, per coherència, tenen previst votar-hi a favor.

Edicions locals