Granollers Decideix suma voluntaris però no diners

Els organitzadors de la consulta a Llinars demanen consells a altres plataformes

Política

Granollers, Llinars del Vallès

L'entitat que prepara la consulta independentista a la capital del Vallès Oriental, Granollers Decideix, que es va fundar el diumenge 20 de desembre i que el proper 24 de gener celebrarà l'assemblea en la qual es decidirà el dia del referèndum -si res estrany no passa, el 25 d'abril-, segueix sumant adhesions a través del seu lloc web, però no diners. Des del primer moment la plataforma granollerina ha subratllat que per organitzar la consulta a la ciutat són necessaris un mínim de 250 voluntaris i 20.000 euros. Doncs bé, en aquests moments Granollers Decideix ja suma 410 adhesions, però només uns 2.150 euros. Unes xifres, les econòmiques, que preocupen als organitzadors.

Concretament, Granollers Decideix suma 410 adhesions particulars i 9 de col·lectives: l'Assemblea de Joves de Granollers, l'Associació Cultural de Ioga Integral Omshanti, Associació Reagrupament Independentista, Casal Popular l'Esquerda, Convergència Democràtica de Catalunya, ERC Granollers, JNC Granollers, Jovent Ignorant i Òmnium Cultural. Pel que fa al tema econòmic -es poden fer donacions per internet-, l'entitat el debatrà en la propera assemblea de finals de mes. Abans, aquest cap de setmana, les set comissions que han d'organitzar la consulta -relacions exteriors, campanya, servei d'ordre, voluntaris i formació, comunicació i tecnologies, tresoreria i logística- es reuniran per primera vegada. I el 17 de gener es constituirà el secretariat.

Llinars escolta altres plataformes sobiranistes

Per la seva banda, Llinars del Vallès Decideix, la plataforma que organitza la consulta sobre la independència de Catalunya per al proper 28 de febrer, va reunir-se el passat diumenge 3 de gener per escoltar els consells de membres de dues comissions que van organitzar un referèndum sobiranista el passat 13 de desembre: Joan Garcia i Mercè Prat i Xavi Silella, de Sant Pere de Vilamajor Decideix; i Jeroni Vinyet i Xevi Esclusa, d'Osona Decideix, comarca on es va assolir un gran èxit de participació -va superar la barrera del 40 per cent del cens. Els membres de les dues plataformes van explicar les seves respectives experiències, les moltes dificultats que van viure i les possibles mesures per preveure-les i evitar-les. Cal subratllar que Sant Pere formava part de la Coordinadora Nacional i Osona Decideix anava per lliure, sota la guia d'Alfons López Tena. "La trobada va ser molt amistosa, interessant i profitosa, i va quedar clar que tots treballem pel mateix objectiu comú: el dret a decidir", subratllen des de Llinars del Vallès Decideix.

A més, la plataforma de Llinars assistirà aquest dissabte 9 de gener a Cardona (Bages) a la trobada de les comissions organitzadores de les consultes del 28-F. El motiu d'aquesta trobada és veure com enfoquen la campanya després de les experiències del 13-D, introduir persones noves als equips tècnics, canviar els portaveus i concretar data, lloc i contingut d'un possible acte unitari central. A la comarca, també celebrarà una consulta sobiranista el 28-F Caldes de Montbui. Llinars del Vallès Decideix assistirà també al proper consell plenari de la Coordinadora Nacional, a Molins de Rei (Baix Llobregat), el proper 16 de gener.

Pel que fa al funcionament intern, aquest 3 de gener cada comissió de Llinars del Vallès Decideix va exposar la feina que està desenvolupant ara i les previsions fins el dia de la consulta. "S'estan analitzant les necessitats d'infraestructura, material, voluntaris i pressupost de cadascuna de les comissions", expliquen des de la plataforma. A més, s'ha creat una comissió d'immigració i una subcomissió d'audiovisual -dins la de comunicació.

Edicions locals