El PSC reitera que no va cometre cap irregularitat a les Hortes de la Roca

L'exalcalde socialista Estapé carrega contra "les falsedats" llançades per CiU

Política

Roca del Vallès, la

El passat dilluns 4 de gener el batlle de la Roca, Rafael Ros (CiU), acompanyat dels diputats de la federació nacionalista Josep Rull i Jordi Turull, va reclamar al PSC la suspensió de militància de l'exalcalde del municipi, Miquel Estapé -ara regidor i vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Oriental-, per la seva participació en l'actuació urbanística del pla de les Hortes, anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per irregularitats. Aquest cap de setmana, la Federació del PSC de la comarca responia expressant el seu "total i absolut suport" a Estapé, i defensant "l'honarabilitat" de l'exalcalde davant les "greus i demagògiques" acusacions de CiU.

A través d'un breu comunicat, el PSC reitera que el procés de desenvolupament del Pla de les Hortes de la Roca va ser "totalment transparent", ja que des del primer moment Estapé va informar de la vinculació del seu pare amb una part dels terrenys. El TSJC va sentenciar que, el juliol del 2004, l'exalcalde socialista va afavorir amb el seu vot l'aprovació del pla quan "s'hauria d'haver abstingut" perquè tenia vincles familiars amb un dels interessats. Concretament, Estapé és fill d'un dels propietaris dels terrenys. Però el PSC defensa que la votació de l'ara regidor es va produir en comptar amb un informe favorable del secretari de l'Ajuntament.

A més, els socialistes subratllen que davant d'un primer recurs presentat per CiU, la sentència va ser favorable a Estapé, en entendre que aquest sí podia participar en la votació per la seva "limitada titularitat". El PSC també denuncia que el pla de les Hortes "ha estat bloquejat per CiU i ERC durant més de dos anys, però d'ençà que governen al municipi no han pres cap iniciativa per a la seva modificació". "Això demostra la falta d'iniciativa política de l'actual equip de govern que, en comptes de fer la seva feina, es dedica a fer d'oposició de l'oposició", conclou el comunicat, que acusa CiU d'utilitzar un estil mesquí, demagog i mancat d'ètica i responsabilitat a l'hora de fer política.

Miquel Estapé acusa CiU de mentir
El mateix Estapé, a través del seu blog (adherit a la Vallesfera d'AraVallès), carrega contra les "falsedats de CiU". L'exalcalde socialista de la Roca entre els anys 2005 i 2007 -quan va aprovar el pla era regidor de l'Àrea de Territori i Societat de la Informació- subratlla que no es va aprovar cap requalificació, perquè el sector ja estava qualificat com a sol urbanitzable abans de la modificació puntual del pla general. I afegeix que ell no ha comés cap il·legalitat, perquè el que ha fet la justícia és declarar nul l'acte administratiu d'aprovació definitiva i provisional de la modificació.

Estapé subratlla que va informar prèviament sobre la propietat d'un 3,61 per cent dels terrenys del seu pare, i que el secretari municipal va fer un informe favorable a la seva participació en la votació: "per la petitesa de la propietat, perquè tots els propietaris rebien el mateix tracte i perquè la modificació responia a l'interès general del municipi". "És absolutament demagògic que hi hagués un increment de benefici de cap propietari", conclou el regidor socialista.

Edicions locals