Una fuita de gas obliga a tallar la C-35 a Vilalba Sasserra

Una excavadora que treballa a la zona va perforar una canonada d'alta pressió

Societat

Vilalba Sasserra

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va activar aquest dilluns 11 de gener quan passaven uns minuts de les dotze del migdia el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per una fuita de gas en unes obres hidràuliques que es realitzen al terme municipal de Vilalba Sasserra, entre els quilòmetres 49 i 50 de la C-35. L'alerta es va activar al produir-se un accident a les obres, que no va provocar ferits. El Procicat es va desactivar poc abans de les tres de la tarda i la carretera, que havia quedat tallada, es va reobrir immediatament al trànsit, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT).

La fuita de gas es va produir cap a un quart d'una del migdia quan una màquina excavadora va perforar una canonada d'alta pressió de la xarxa de Gas Natural. La màquina estava treballant en les obres d'instal·lació de la canonada d'aigua entre la planta desalinitzadora de Blanes i la planta potabilitzadora d'Aigües Ter Llobregat a Cardedeu. La proximitat de la fuita amb la carretera C-35 va obligar a tallar el trànsit, i a desviar-lo per l'autopista AP-7 entre els accessos de Cardedeu i Sant Celoni.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar tres dotacions dels Bombers dels parcs de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera. També efectius dels Mossos d'Esquadra. Els serveis tècnics de Gas Natural es van fer càrrec de la reparació de la canonada.

Edicions locals