La plantilla d'Aunde fa vaga contra l'ERO presentat per la direcció

La multinacional tèxtil vol acomiadar 22 treballadors de la planta de Sant Celoni

Economia

Sant Celoni

Els treballadors de la planta que la multinacional tèxtil alemanya Aunde té a Sant Celoni van anunciar aquest dilluns que faran sis dies de vaga -els pròxims 13, 14, 15, 20, 21 i 22 de gener- per oposar-se a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que la direcció ha proposat a la plantilla, i que es traduiria en l'acomiadament de 22 treballadors de la planta -un terç del total-, on es fabriquen tapisseries de l'automòbil. La plantilla també realitzarà protestes en contra del pla de viabilitat presentat per Aunde: aquest dimecres 13 de gener, primer dia de la vaga, es concentrarà davant l'Ajuntament de Sant Celoni.

A més, des de CCOO s'avisa que "si no hi ha canvis, la vaga passaria a ser indefinida". Segons el sindicat, entre els motius que han portat a la vaga hi ha "la deslocalització de part de la plantilla, un pla de viabilitat presentat per la empresa no acceptat pels treballadors i la negació d'acceptar prejubilacions per majors de 55 anys". Els treballadors creuen que la multinacional es vol endur gran part de la producció a les plantes que té a Mèxic i Alemanya. Per això, un cop celebrada l'assemblea del conjunt de treballadors aquest dilluns, amb 48 persones assistents, es va decidir, amb 47 vots a favor, convocar sis dies de vaga. Al desembre els treballadors ja van advertir que si les negociacions amb la direcció es trencaven emprendrien mobilitzacions.

Els expedients de regulació d'ocupació (ERO) es van començar a presentar amb comptagotes a la tardor del 2008 però aquest any n'hi ha hagut una allau. Al Vallès Oriental, en els primers set mesos d'aquest 2009 -de gener a juliol-, se n'han autoritat 212, que han afectat 7.513 veïns de la comarca, segons indiquen les dades publicades pel departament de Treball de la Generalitat, que s'actualitzaran el mes vinent. Si aquestes dades es comparen amb les registrades durant el mateix període de l'any passat, la diferencia és molt significativa: del gener al juliol del 2008 es van produir 27 expedients, és a dir, els mateixos que s'han registrat durant el mes de gener d'aquest 2009.

Edicions locals