Mollet ja té connexió directa amb la Universitat Autònoma

Una nova línia d'autobús uneix des d'aquesta setmana la ciutat amb el campus

Societat

Mollet del Vallès

Anar de Mollet a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat, fins ara, un suplici. Però des d'aquest dilluns 11 de gener els alumnes de Mollet i Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) que estudien en aquest centre tenen connexió directe. El departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat ha posat en marxa una línia d'autobús que connecta Santa Perpètua amb la UAB, passant per Mollet. El director general de Transport Terrestre del DPTOP, Manel Villalante, espera que "entre un 10 i un 15 per cent dels alumnes d'aquesta zona, calculem que uns 600, així com els treballadors del centre, utilitzin aquest servei en el primer any de funcionament de la línia".

La nova línia surt de Santa Perpètua, passa pel barri de la Florida i Mollet i va fins la UAB, amb dues expedicions d'anada i dues de tornada de dilluns a divendres. Les dues expedicions del matí surten a les 7.40h i a les 13.55h, mentre que des de la UAB l'autobús surt a les 14.45h i a les 18.30h. El bus forma part del sistema tarifari integrat, per tant, costa el mateix que anar a la universitat en tren.

La creació d'aquesta línia sorgeix del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya que establia crear una connexió entre els dos municipis i la UAB, tal i com havien reclamat els alcaldes, mentre la línia ferroviària de Mollet-El Papiol no es posa en marxa per a viatgers. Els ajuntaments ja s'han compromès a fer difusió d'aquest servei. El projecte té un cost de 40.000 euros, assumit íntegrament per la Generalitat. El servei el gestiona l'empresa Ferrocarriles y Transportes SA, del Grup Sagalés.

A Granollers ja funciona una línia d'autobús similar que uneix la ciutat amb la UAB. Una línia que va tenir el curs passat (2008-2009) una mitjana de 46 passatgers al dia. En total, en el seu segon any de funcionament la xifra d'usuaris va ser de 8.227, i l'octubre va aconseguir ser el mes amb més passatgers, 1.540, mentre que al juny -època d'exàmens- hi va haver la xifra més baixa, 386 usuaris.

Edicions locals