Parets, Lliçà d'Amunt i Bigues i Riells preparen una consulta

Els tres municipis, governats pel PSC, celebraran el referèndum el 25 d'abril

Política

Bigues i Riells, Lliçà d'Amunt, Llinars del Vallès, Parets del Vallès

Continua augmentant el nombre de municipis que celebraran a la comarca una consulta sobre la independència de Catalunya. Als set municipis que van organitzar el referèndum el passat 13 de desembre -Cardedeu, les Franqueses, Sant Celoni, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana i Sant Esteve de Palautordera-, i als nou pobles que ja havien anunciat que ho faran el 28 de febrer o el 25 d'abril -entre ells Granollers i Mollet-, s'hi afegeixen ara Parets del Vallès (17.632 habitants), Lliçà d'Amunt (14.143) i Bigues i Riells (8.401). Als tres municipis, on governa el PSC, ja hi ha grups impulsors que treballen perquè la cita amb les urnes sigui una realitat.

A Parets, després de les votacions del passat 13 de desembre, es van formar dos grups que volen impulsar una consulta independentista. Un dels grups, anomenat Parets Decideix, està format per l'Associació de confiscats pel franquisme (Acofra) -que va presentar una moció al ple municipal demanant suport a la consulta, que va ser rebutjada per tots els grups municipals, excepte NOPP-, Reagrupament, militants de partits polítics a títol personal i voluntaris que pertanyen a associacions locals. En formen part tres exregidors del municipi, i ja han posat data a la consulta: el 25 d'abril. Aquest dijous 14 de gener a les nou del vespre al local de l'avinguda Espanya 36, es reuniran per primera vegada els dos grups amb l'objectiu de formar una única plataforma.

Pel que fa a Lliçà d'Amunt, a mitjan desembre un grup format per unes deu persones va celebrar la primera reunió per impulsar una consulta al municipi. Al grup impulsor, format ja per una trentena de voluntaris, hi ha gent de diverses ideologies i un parell de persones que van formar part de les plataformes Cardedeu Decideix i Santa Eulàlia Decideix. Aquest divendres 15 de gener el grup es reunirà amb diverses entitats del poble, i està previst que la plataforma es presenti en societat el proper 31 de gener. Treballen, ja en comissions, perquè la consulta es celebri el 25-A.

A Bigues i Riells, aquest dilluns 11 de gener al vespre es va celebrar la segona reunió del grup que ja treballa per impulsar una consulta sobre la independència de Catalunya. A finals del passat mes de desembre, una desena de persones -la majoria joves del poble- es van reunir per primer cop per decidir si es podia tirar endavant o no el referèndum al municipi. Constatat que sí, ara ja es treballa per animar entitats i particulars per convocar la consulta el 25 d'abril.

Primera assemblea de la plataforma Palau Decideix
D'altra banda, aquest diumenge 10 de gener una cinquantena de veïns de Santa Maria de Palautordera es van reunir a la Sala la Quadra per fer la primera assemblea general de la plataforma Palau Decideix. Els presents van aprovar per unanimitat realitzar la consulta sobre la independència el proper dia 25 d'abril. Així mateix es van constituir quatre comissions que vetllaran per a l'èxit del referèndum: difusió i participació, electoral, comunicació i relacions externes, i economia i tresoreria.

Edicions locals