El guanyador del concurs Rock a l'Ascensió s'endurà 1.500 euros

Kaire, el grup que va vèncer el 2009, presenta disc el 23 de gener a la sala 2046

Cultura

Granollers

El grup guanyador de l'edició d'aquest 2010 del concurs Rock a l'Ascensió s'endurà 1.500 euros i l'oportunitat d'actuar tant al Premi Especial Denominació d'Origen de Tarragona (Tarragonès) com al Concurs de Música de Badalona (Barcelonès). Aquests són alguns dels detalls del concurs que l'Ajuntament de Granollers -que convoca aquesta iniciativa des de l'any 2003 per promocionar i donar plataformes de difusió a les formacions musicals del Vallès Oriental- va donar a conèixer aquest dimarts 12 de gener. Tots els concerts eliminatoris d'enguany es tornaran a fer a la sala 2046 de la ciutat durant el mes d'abril, i la final serà per les festes de l'Ascensió, al maig.

Els grups interessats, formats per majors de 16 anys i com a mínim amb dos membres de la comarca, ja es poden apuntar al concurs, presentant una maqueta en format CD i tres temes originals. Tenen temps fins el 26 de febrer. Del total de presentats, un comitè de selecció vinculat al món de la música i nomenat per l'organització en seleccionarà vuit, més dos de reserva. Es faran tres concerts eliminatoris i la final, en què actuaran dos grups escollits pel jurat, un altre per votació popular i el guanyador del concurs DO de Tarragona 2009.

L'any passat, el Rock a l'Ascensió va comptar amb la participació d'una vintena de grups. El vencedor va ser Kaire, un conjunt de Figaró-Montmany que precisament presentarà el seu primer disc a la sala 2046 el dissabte 23 de gener a les dotze de la nit. Aquesta formació està integrada per Nico de Tullio (veu, piano i guitarres), Gustavo Garcia (bateria i cors), Guillem Tramullas (baix i cors), Joan Ilari (guitarra i cors) i Pablo Garcia ( teclats i seqüències).

Edicions locals