Un conductor de Sagalés acomiadat inicia una vaga de fam

Jonqueras denuncia que l'han fet fora per voler crear una associació de delegats

Societat

Caldes de Montbui

Un conductor de l'empresa d'autobusos Sagalés, Demetrio Jonqueras, de 60 anys, ha iniciat una vaga de fam a l'estació que la companyia té al centre de Caldes de Montbui per protestar pel seu acomiadament. Segons Jonqueras, Sagalés l'ha fet fora per intentar crear una associació de delegats de les diverses empreses que formen la companyia. En el moment del seu acomiadament, al conductor li faltaven només dos mesos per accedir a la prejubilació. Jonqueras, que ha explicat a l'ACN que només veurà aigua amb sucre i que pretén arribar "fins al final", ha denunciat el cas als Mossos d'Esquadra per acomiadament improcedent; la primera sessió del judici s'ha de celebrar el 21 de gener.

Jonqueras explica que Sagalés l'ha fet fora per motius sindicals: "M'han acomiadat com a venjança perquè vaig ser escollit delegat i vaig voler ajuntar tots els delegats de les empreses que formen Sagalés", subratlla. En aquest sentit, explica que cap d'aquestes empreses no supera els 49 treballadors "perquè no puguin fer comitè d'empresa". Jonqueras, que era conductor de la companyia des de feia sis anys, assegura que va ser acomiadat quan va dimitir com a delegat i va perdre la immunitat.

Jonqueras adverteix que si no li donen la raó al judici continuarà amb la vaga de fam. De moment, vol seguir dormint a l'estació d'autobusos que la companyia té al centre de Caldes, on ha instal·lat una tenda de campanya després de demanar permís a l'Ajuntament. El conductor agraeix les nombroses mostres de suport que està rebent, fins i tot de companys que, segons diu, "no s'atreveixen a alçar massa la veu per por a represàlies".

Problemes amb la recaptació dels autobusos

Per la seva banda, el cap de Recursos Humans de Sagalés, Albert López, va negar aquest dimecres 13 de gener a l'ACN que s'hagi acomiadat Jonqueras per la seva tasca sindical, i va parlar de diversos conflictes amb les recaptacions dels autobusos: "Se li van obrir alguns expedients i se'l va sancionar l'abril i el setembre del 2009. En aquest últim, a més, Junqueras reconeix la seva culpa i diu que no ho tornarà a fer", sentencia López.

Quant a la tasca de l'extreballador com a delegat, López va explicar que la immunitat sindical dura un any: "Ell va ser representant durant el 2007. O sigui, que si l'haguéssim volgut fer fora per això ho haguéssim fet el 2008", va puntualitzar. Finalment, el representant de l'empresa va explicar que fins després del judici de la setmana que ve Sagalés no farà cap moviment.

Edicions locals