La junta del BM La Roca dimitirà si l'Ajuntament els hi retalla hores de pavelló

Els 18 directius abandonaran els càrrecs i convocaran eleccions a finals de febrer

Esports

Roca del Vallès, la

Tensió entre l'equip de govern de la Roca del Vallès (CiU i ERC) i el club d'handbol del municipi, que si no se soluciona acabarà amb la dimissió en bloc de la directiva i la possible desaparició de l'entitat, formada actualment per 420 esportistes. L'Ajuntament va comunicar fa uns dies a la junta del BM La Roca que la temporada vinent tindran menys hores per entrenar-se al pavelló poliesportiu municipal perquè al poble hi haurà un nou equip de bàsquet. El consistori adverteix que la mesura no és negociable, però el club no accepta la retallada perquè obligaria a escurçar molt els entrenaments o, directament, a desfer equips. Per això la junta adverteix que si no se soluciona el tema dimitirà en bloc.

El directiu Sebastià Borrell explica a AraVallès que actualment el club té 29 equips que, en moltes ocasions, ja entrenen amb la pista partida: és a dir, un conjunt a cada meitat del pavelló. A més, la temporada vinent hi haurà tres equips més. Per això la reducció d'hores d'utilització del pavelló suposaria limitar notablement el temps d'entrenament o eliminar equips. "No admetem que ens treguin hores d'entrenament perquè seria donar unes quantes passes enrere", apunta Borrell, que afegeix que gràcies al pavelló nou el club ha crescut molt -el primer equip està a primera nacional.

L'Ajuntament de la Roca no està disposat a negociar aquesta retallada, i com a solució planteja cobrir en un futur la pista de La Torreta; això sí, no dóna cap data concreta. Vist el panorama, la directiva del BM La Roca -formada per 18 persones- ha decidit emprendre un seguit de mesures: enviar un escrit al consistori advertint que no pensen donar ni una sola passa enrere, és a dir, que no acceptaran la reducció d'hores al pavelló; convocar a tots els pares dels esportistes del club a una assemblea general que es celebrarà el 9 de febrer, i en la qual la directiva demanarà als presents que els recolzin; fer pública la problemàtica, i explicar-la a les federacions catalana i espanyola d'handbol; recollir signatures de suport i organitzar diferents activitats de protesta.

La junta podria dimitir a finals de febrer
Si a l'assemblea general extraordinària de finals de febrer, i això és el que tem Borrell, l'Ajuntament no ha canviat d'opinió, la junta posarà el seu càrrec a disposició dels socis i convocarà eleccions. Si no s'hi presenta ningú -que, amb un pressupost d'uns 200.000 euros és el més probable- el club podria desaparèixer. "Sí, pot passar que la feina de tants anys desaparegui, perquè això s'aguanta per les persones que hi dediquen moltes hores i esforços", subratlla Borrell, que recorda que des de fa temps al poble hi ha tres pistes que no s'han cobert o que al Centre Cívic de Sant Agnès "no s'hi fa res". "No volem conflictes amb ningú, només defensem la nostra legítima posició", sentencia el directiu, que porta 35 anys dedicant hores i esforços al club.

Edicions locals