Abolafio renuncia, fins als comicis, a la presidència de l'EC Granollers

Germán continua al capdavant d'una directiva formada per només tres persones

Esports

Granollers

El constructor granollerí Xavier Abolafio va fer pública aquest dijous 14 de gener la seva renúncia a optar a la presidència de l'Esport Club Granollers, com a mínim fins que no finalitzi el mandat de la junta actual -la data límit és el desembre d'aquest 2010- i es convoquin eleccions. Abolafio tenia que substituir al desembre a l'actual president, l'empresari de l'automoció Pasqual Germán, que en l'assemblea de socis del 16 de desembre va comunicar la seva voluntat d'abandonar, per motius professionals, el càrrec que ocupa des del 2005. Però importants desavinences econòmiques van aturar el relleu. Ara Abolafio fa una passa enrere fins a les eleccions, tot i que no confirma que s'hi acabi presentant.

A través d'un breu comunicat, Abolafio, administrador de l'empresa Abolafio Construccions -patrocinadora del bàsquet, l'handbol, el futbol i el futbol sala de Granollers-, explica que, conjuntament amb un equip de professionals, va valorar dirigir l'EC Granollers. De fet, el constructor, al costat de l'exdirectiu Carles Cárdenas, va preparar un projecte concret i diverses incorporacions de jugadors pel primer equip de cara a la segona volta del campionat, així com "una sèrie de mesures per impulsar l'entitat".

Però alhora del relleu, van aparèixer els problemes. El constructor i el seu equip es feien càrrec del deute històric del club, uns 80.000 euros, però no dels aproximadament 30.000 que Germán assegura que va aportar a títol personal, juntament amb un altre membre de la seva junta, precisament Carles Cárdenas. Abolafio no estava disposat a pagar de cop una quantitat que no sap d'on ha sortit, i Germán no renunciava a cobrar uns diners dels quals assegura tenir factures. Finalment, les negociacions es van trencar.

Segueixen les converses amb possibles relleus

Abolafio -soci número 155 de l'entitat- demana disculpes si en tot aquest procés "algú s'ha pogut sentir molest o dolgut", i sentencia que "desitjo el millor per l'EC Granollers, pels jugadors, els socis i simpatitzants". Per la seva banda, Germán reitera la seva intenció d'abandonar el club i afegeix que està en converses amb possibles relleus per la presidència. Si les converses no van enlloc, continuarà dirigint el club fins als comicis. Això sí, sota mínims, ja que s'ha quedat pràcticament sol a la junta.

La marxa de tres directius en les últimes setmanes -Cárdenas, Antonio Yétor i Jordi Climent- ha deixat l'entitat amb només tres persones a la directiva: el president, el vicepresident Jaume Huguet i el tresorer Pep Manent. Germán assegura que per portar el club no cal més gent.

Edicions locals