Geli afirma que el 2010 serà l'any de Mollet en l'àmbit sanitari

La consellera de Salut inaugura amb retard el renovat CAP de l'Ametlla del Vallès

Societat

Ametlla del Vallès, Mollet del Vallès

La consellera de Salut, Marina Geli, va afirmar aquest dijous 14 de gener que l'any 2010 serà "l'any de Mollet" en l'àmbit sanitari perquè a la ciutat, governada amb majoria pel PSC, s'han fet les coses "com s'havien de fer". Geli va destacar l'espectacular augment de les places hospitalàries que protagonitzarà Mollet. "Passem de tenir un hospital amb 110 llits, amb 90 places d'aguts i 20 sociosanitaris, a un centre amb dos seus i 270 llits. És a dir, guanyem 160 llits, 70 dels quals d'aguts i 90 més de sociosanitaris", va afirmar. I és que la consellera  va visitar la ciutat vallesana per presentar, juntament amb l'alcalde Josep Monràs, el projecte del futur Hospital Sociosanitari.

El futur Hospital Sociosanitari pretén obrir les portes a principis del 2012 per complementar els serveis que s'oferiran a l'Hospital d'aguts que es posarà en marxa a la ciutat d'aquí a uns mesos, abans de l'estiu. La inversió prevista pel nou Hospital Sociosanitari, que donarà servei a 145.000 persones del Baix Vallès, és d'uns 10 milions d'euros. Està previst que les obres de remodelació comencin el 2011 i durin uns 18 mesos. Un dels arquitectes responsables del projecte, Lluís Moran, va explicar aquest dijous que la reforma farà de l'edifici un centre "racionalista". Va detallar que ampliaran el pati, faran noves façanes, redistribuiran els nuclis de circulació i construiran un nou espai interior.

El projecte preveu remodelar l'actual centre hospitalari de la Fundació Hospital Mollet, situat al centre de la ciutat, per tal de poder rebre pacients subaguts i postaguts de la zona del Baix Vallès. També es preveu que els malalts amb danys cerebral i malalties neurodegeneratives de tota la comarca s'hi puguin dirigir. La superfície total del futur Hospital Sociosanitari serà de 10.000 metres quadrats. En total hi haurà 110 llits i 35 places d'Hospital de Dia.

L'Ametlla inaugura amb retard la reforma del CAP

La consellera de Salut va passar el matí de dijous a la comarca, ja que, abans de presentar el futur Hospital Sociosanitari de Mollet, va inaugurar el nou CAP de l'Ametlla, remodelat de dalt a baix gràcies a una inversió d'1.778.693 euros, segons informa la Generalitat. En total s'han ampliat i reformat un total de 942 metres quadrats, de tal manera que ara es pugui donar la resposta adequada a l'alt creixement de la població que ha experimentat el municipi. El CAP compta amb els serveis de medicina general (amb 6 sales de consultes més 2 de caràcter polivalent), pediatria, infermeria i educació sanitària. Això sí, l'Ametlla inaugura la reforma del CAP dos anys després del previst, fruit de la dificultat de combinar les obres amb l'activitat diària del centre. La reforma va començar el 2006.

Edicions locals