Arrenca la Festa Major d'hivern de Mollet

Se celebra del 15 al 31 de gener coincidint amb Sant Vicenç, el patró de la ciutat

Cultura

Mollet del Vallès

Sense temps per pair les festes de Nadal, aquest divendres 15 de gener Mollet dóna el tret de sortida a la seva Festa Major d'Hivern, que se celebra a l'entorn del dia de Sant Vicenç, el 22 de gener, patró de la ciutat. Enguany, destaquen el 25è aniversari de la revista Notes; la 11ena edició de la Cursa Popular de Sant Vicenç; i els actes tradicionals, com el Correfoc. Pel que fa el Ball de Diables de Mollet, comptarà amb la participació del Moll Fer, la primera bèstia de foc de la ciutat, i es farà el dissabte 23 de gener al vespre pel centre de la ciutat. També hi haurà concerts durant tots els dies de festa.

El primer acte de Festa Major serà la inauguració de l'exposició i el lliurament de premis del Concurs de Fotografia de Sant Vicenç, que arriba a la XV edició. Serà el divendres 15 de gener a les set de la tarda, al Centre Cultural La Marineta. Dissabte següent, l'Esbart Dansaire i el Cos de Dansa de Mollet estrenaran un nou espectacle per celebrar el seu 15è aniversari: 15 anys! El viatge continua. La colla gegantera celebrarà la XVI Trobada de Gegants el diumenge 24. A més, es celebraran concerts a diferents punts de la ciutat.

El mateix dia de Sant Vicenç, al migdia, es presentarà un nou número de la revista Notes. Amb motiu d'aquest 25è número, la revista canvia de format. El primer número de Notes va sortir el gener de 1987, editat per la Sala Fiveller, amb l’objectiu de fer difusió de la recerca sobre temes relacionats amb Mollet i el seu entorn. I com cada any, la Festa major d'hivern arriba acompanyada  de l'aniversari de l'emissora municipal de ràdio. Aquest 2010 Ràdio Mollet compleix 29 anys, i celebrarà aquesta festa al nou Centre de Serveis el Lledoner, equipament que acull les noves instal·lacions de ràdio. Durant aquesta celebració, que comptarà amb un espectacle de màgia a càrrec del molletà Pau Sagalés, es reconeixeran les persones i els esdeveniments més rellevants de l'any i es premiaran els protagonistes de les notícies més positives per a la ciutat. Són els premis Micròfon de l'Any i Notícia de l'Any.

També se celebrarà la XI Cursa Popular de Sant Vicenç, que atreu cada any centenars de corredors professionals i amateurs, i que es farà el diumenge 17 de gener. A més, el 29 de gener, es premiaran els millors esportistes del 2009 en la Nit de l'Esport, que enguany canvia de format i se celebrarà a les 8 del vespre a Can Gomà.

Edicions locals