L'Imperi Romà no cau al Teatre de Ponent

La companyia Teatre Arca celebra els seus 30 anys amb humor i anècdotes

Cultura

Granollers

El Teatre de Ponent de Granollers enceta any i aquest cap de setmana acull La X caiguda de l'Imperi Romà, de la companyia Teatre Arca, que no presenta una superproducció basada en un fet històric i amb més de trenta actors dalt l'escenari, sinó que parla dels seus 30 anys trepitjant teatres de mig món. La X caiguda de l'Imperi Romà no va de romans, tot i que aquest és el tema de l'obra que inicialment s'havia de representar, però que no serà possible per mil i una incidències. Això sí, els actors de Teatre Arca, després de tres dècades al peu del canó, no es venen avall i per no suspendre l'espectacle ofereixen un recull d'anècdotes viscudes des de l'any 1979.

En aquests 30 anys, la companyia Teatre Arca ha fet més de 4.500 representacions per a tot l'Estat espanyol i diversos països d'arreu del món, sobretot a Sud-amèrica. La X caiguda de l'imperi romà és el cinquè treball que representen al Teatre de Ponent; anteriorment havien portat a Granollers Primitius, Assassins Anònims, La Guerra dels Fràgils i Vides Paral·leles. La companyia, en aquesta última obra, utilitza recursos propis de l'espectacle de clowns i no s'està de buscar la participació del públic, amb la col·laboració d'un d'ells en un dels gags sobre el que es pot arribar a imaginar en teatre, sense gairebé escenografia i cap altre element, al voltant d'un cotxe inexistent.

La X caiguda de l'Imperi Romà és un espectacle desenfadat, que sorprèn per la seva irreverència i humor gairebé absurd. Els actors canvien de registre amb gran facilitat i versemblança. És una proposta divertida que, tot i despertar una complicitat absoluta amb els que viuen del món teatral o són membres d'una companyia amateur, connecta amb tota mena de públic: Es podrà veure el divendres 15 i dissabte 16 de gener a les nou del vespre, i el diumenge 17 de gener a les set de la tarda.

La X caiguda de l'Imperi Romà.
Companyia Teatre Arca.
Autor: Jesús Roche.
Direcció: Kapu Lungan i Jesús Roche.
Idioma de l'espectacle: Català.
Durada: 1 h 5 min.
Gènere: Comèdia.
Divendres 15 de gener a les nou de la nit.
Dissabte 16 de gener a les nou de la nit.
Diumenge 17 de gener a les set de la tarda.

Edicions locals