Saura elogia la feina dels bombers en la inauguració del parc de Mollet

La reforma i ampliació de les instal·lacions molletanes ha costat 2 milions d'euros

Societat

Mollet del Vallès

El conseller d'Interior, Joan Saura, va elogiar aquest divendres 15 de gener la "professionalitat" dels Bombers de la Generalitat, just quan més es qüestiona la seva actuació en l'incendi a Horta de Sant Joan (Terra Alta), del qual el dirigent d'ICV no va voler parlar-ne -va sentenciar que només parlarà sobre el tema en la compareixença que ha de fer al Parlament. El conseller va assegurar sentir-se "orgullós, satisfet i agraït", en nom seu i del govern, per la tasca realitzada pel cos de Bombers. Saura va fer aquestes declaracions des de Mollet, on va inaugurar el reformat i ampliat parc de bombers, que ha costat 2 milions d'euros.

El conseller va destacar que, amb la inauguració de la reforma del parc, "es dignifica la feina dels Bombers i la pròpia ciutat". Els 2 milions d'euros que s'hi han invertit són, segons Saura, una mostra més de la modernització que el govern està fent de les instal·lacions dels Bombers. En els últims dos anys s'han invertit 50 milions d'euros en la inauguració de 23 parcs de bombers i la renovació del 90 per cent de la flota de vehicles del cos, segons va assegurar el dirigent ecosocialista.

A Mollet s'ha construït un nou edifici per a la zona de les dependències cap al sector nord del solar i s'han ampliat de les cotxeres ocupant l'espai on hi havia les antigues dependències, que s'han enderrocat. El nou parc té una superfície útil de 1.305 metres quadrats. A la zona de les cotxeres s'ha aprofitat el volum prefabricat ja existent i s'ha afegit un nou espai per a vehicles amb sortida directa al nord de la ciutat. A la part posterior d'aquest nou espai hi haurà el magatzem, el taller i la zona de neteja d'equips de protecció individual (EPI), entre d'altres.

L'accés rodat al parc ha mantingut l'entrada ja existent i s'ha construït una nova entrada peatonal des del carrer amb escales i una rampa per a persones amb mobilitat reduïda. Cal destacar que just a l'entrada del parc, s'hi ha construït una escultura en ferro del bomber adscrit al parc Genís Aymerich. Els treballs van començar al juny de 2008 i es van perllongar fins a l'octubre de l'any passat.

El parc de Bombers de Mollet compta amb una dotació permanent de 33 bombers funcionaris i 5 vehicles: una bomba rural pesant, una bomba urbana lleugera, una bomba urbana pesant, una autoescala i una unitat de personal i càrrega.

Edicions locals