La japonesa Terasaki vol tancar la planta de Granollers

Deixaria sense feina 60 treballadors, que denuncien un intent de deslocalització

Economia

Granollers

La multinacional japonesa de components electrònics Terasaki ha comunicat als representants laborals la intenció de tancar la flamant fàbrica que té al coll de la Manya de Granollers, on treballen 60 persones que, evidentment, es quedarien sense feina. El sindicat CCOO afirma que el tancament no respon a causes econòmiques, sinó que es tracta d'una decisió "política" de la multinacional, que té la intenció de "deslocalitzar la producció a una altra planta del grup a Glasgow (Escòcia)". El sindicat acusa l'empresa de no tenir en compte les repercussions socials del tancament, i exigeix la continuïtat de la fàbrica vallesana.

A través d'un comunicat, CCOO reclama a les administracions que s'oposin al tancament, ja que no hi ha causes objectives que el justifiquin; i a la companyia que es replantegi la seva continuïtat a Granollers i que elabori un pla industrial de futur. El sindicat afegeix que el producte que Terasaki fabrica a Granollers deixarà de produir-se perquè ha quedat obsolet. Pel que sembla, el grup també té previst tancar la planta que té a Itàlia.

Terasaki, hereva de la històrica EGA, i que opera a Espanya des dels anys vuitanta, té centres de producció a Europa, Japó, la Xina, el sud-est Asiàtic i Sud-amèrica. Actualment, el 50 per cent de la fabricació de la planta de Granollers es destina al mercat interior, i el 50 per cent restant a l'exportació, principalment a Àsia (50 per cent) i a la resta d'Europa (30 per cent).

Edicions locals