L'alcalde de Figaró aprova les ordenances i enterra la moció de confiança

Els empadronats al municipi pagaran menys per l'aigua que els no empadronats

Política

Figaró-Montmany

L'alcalde de Figaró, Manel Garcia, de la Candidatura Activa del Figaró (CAF), va aconseguir aprovar en el ple que es va celebrar divendres passat les ordenances municipals per aquest 2010 i, en conseqüència, va evitar sotmetre's a una moció de confiança. I és que Garcia, després de veure com l'oposició -que té majoria- s'oposava a convocar un ple d'urgència per rebutjar les més de 50 al·legacions presentades contra els tributs, havia anunciat que acceptaria una moció de confiança si no aprovava les ordenances. Finalment, i gràcies al vot dels dos regidors d'ERC, l'equip de govern va aconseguir la majoria que necessitava, salvant les discrepàncies que havia generat la nova taxa de l'aigua.

PSC-Figaró Progrés i CiU van votar en contra dels tributs, precisament, per aquesta nova taxa, que preveu diferències en la quota de servei entre les persones que estan empadronades i les que no n'estan. ERC -que va confeccionar juntament amb el govern municipal la polèmica ordenança de l'aigua- es va abstenir. Una cinquantena de persones van omplir la sala de plens, molts d'ells persones no empadronades que es van queixar per la mesura que els penalitza. Segons les dades de l'Ajuntament, la mesura afectarà directament a més de 100 habitatges.

Garcia va recordar que les diferències entre empadronats i no empadronats a l'hora de pagar l'aigua no són "exagerades". "Estem parlant d'entre 24 i 40 euros l'any", va apuntar el batlle, que va recomanar a tots els veïns que s'empadronin. PSC i CiU creuen que la nova mesura crearà tensions al municipi.  De fet, els socialistes estudien presentar un recurs contenciós administratiu o una demanda per prevaricació.

Edicions locals