La Sindicatura reitera que Mollet no ha presentat els comptes del 2007

L'equip de govern de la ciutat (PSC) diu que els ha entregat i presenta una queixa

Política

Cànoves i Samalús, Fogars de Montclús, les Franqueses, Mollet del Vallès

Independents per Mollet (IxM) va denunciar fa més d'una setmana que l'Ajuntament de la ciutat vallesana encara no havia presentat els comptes del 2007 a la Sindicatura de Comptes per la seva tramitació i anàlisi, i que, per tant, el consistori no hauria complert amb el que marca la llei. De fet, el web de la Sindicatura subratllava que no havien rebut els comptes del 2007 de Mollet. L'Ajuntament assegura que sí que els ha entregat, i afegeix que ha presentat una queixa a la Sindicatura per no actualitzar el web. Però la institució encarregada de fiscalitzar la gestió econòmica i comptable del sector públic català, en el seu darrer informe, amb data 13 de gener, reitera que Mollet s'ha saltat el control de la Sindicatura.

Jesús M. Carrasco, president d'IxM, subratlla que malgrat les declaracions de l'equip de govern afirmant que sí que han entregat els comptes de fa tres anys, l'informe fet públic el passat 13 de gener pel ple de la Sindicatura de Comptes "avala totalment la denúncia d'IxM, col·locant Mollet entre els municipis que s'han saltat el control de la Sindicatura i no han presentat els comptes municipals del 2007, incomplint el que marca la llei". En aquest sentit, Carrasco recorda que els consistoris estan obligats a presentar a la Sindicatura el tancament dels exercicis anuals abans del 15 d'octubre de l'any següent -és a dir, que per als del 2007 tenien temps fins al 15 d'octubre del 2008.

El president d'IxM sentencia que en el context actual, marcat per alguns escàndols de suposada corrupció política, "és indispensable que els ajuntaments extremin els seus esforços per garantir la transparència i la gestió correcta de les institucions". Per això insta a l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs (PSC), a explicar als ciutadans les raons, "que no dubtem ha de tenir", per les quals dos anys després de finalitzat l'exercici encara no s'han tramés els comptes del 2007, així com les mesures que s'han pres "per resoldre aquesta situació irregular, encara que sigui molt fora de plaç".

A la mateixa llista que Cànoves, Fogars i les Franqueses
L'Ajuntament ha explicat a AraVallès que sí que ha presentat els comptes del 2007. El consistori afirma que primer la sindicatura els reclamava perquè els volia en format digital -s'havien presentat només en paper-, però que ara ja els té en els dos suports. De fet, l'Ajuntament ja s'ha queixat a la Sindicatura demanat que actualitzi el seu web, on apareix Mollet en el llistat de municipis pendents de presentar els comptes. No és l'únic municipi de la comarca que apareix en aquest llistat, també hi són Cànoves i Samalús, Fogars de Montclús i les Franqueses.

Cal tenir en compte que el Codi Penal, en l'article 502, tipifica com a delicte aquelles accions o omissions en què poden incórrer autoritats i funcionaris pel fet d'obstaculitzar les investigacions dels òrgans de control extern, per negar-se a trametre documentació, expedients o informes que els siguin sol·licitats o dilatar-ne indegudament la tramesa.

Edicions locals