L'alcalde de Caldes forma part de la comissió avaladora de la consulta

L'Ajuntament de Llinars cedeix el local de l'Enllaç per fer el referèndum del 28-F

Política

Caldes de Montbui, Castellterçol, Llinars del Vallès, Sant Feliu de Codines

Caldes de Montbui Decideix, la plataforma que organitza un referèndum per la independència de Catalunya al municipi pel proper 28 de febrer, va presentar aquest dilluns la comissió avaladora de la consulta, que té la funció de custodiar el vot anticipat, vetllar pel correcte desenvolupament de la jornada electoral, informar del procés de votació i donar compte del resultat de l'escrutini total conjuntament amb els organitzadors de la cita amb les urnes. La comissió avaladora de Caldes està formada per cinc persones, entre les quals hi ha l'alcalde del municipi, Jordi Solé (ERC), que no ha dubtat en involucrar-se plenament amb la consulta sobiranista. 

El nomenament d'aquesta comissió és el primer gran pas per a la celebració de la consulta popular a Caldes el diumenge 28 de febrer. Un cop establerta, apunten els organitzadors, "podrem començar a plantejar tot el procés del vot anticipat, que volem dur a terme tres setmanes abans de la consulta". Caldes de Montbui Decideix subratlla que "s'ha observat que un bon índex de vot anticipat, dóna un alt índex de participació en la consulta". La comissió avaladora de Caldes està formada per Solé, Josep M. Bonora, Pere Barrios, Pepe Beúnza i Joan Cuscó; cinc noms "representatius de la societat calderina", conclouen els organitzadors del referèndum.

Caldes de Montbui Decideix s'està convertint en una de les plataformes més actives del Vallès Oriental. I és que diumenge va ser present als actes de la celebració de les festes de Sant Antoni Abat. Al matí, amb una carrossa que convidava la gent a anar a votar el dia 28 de febrer, i que va fer tot el seguici de la cavalcada dels Tres Tombs. A la tarda, amb una parada davant de les Termes Romanes, mentre es feia el tradicional Ball de Plaça. En aquesta parada es van signar adhesions al manifest, es van fer més voluntaris, es van vendre bons de participació i xapes.

Caldes, Sant Feliu i Llinars, junts pel 28-F

A més, els representants de Caldes de Montbui Decideix es van reunir fa uns dies al Centre Democràtic i Progressista del municipi amb membres de les plataformes de Sant Feliu de Codines i Llinars, que també celebraran la consulta sobiranista el 28 de febrer -juntament amb Castellterçol. La trobada va servir per crear les primeres complicitats i escoltar l'experiència de Cardedeu Decideix, que va celebrar el referèndum el passat 13 de desembre. També es va acordar crear un grup de Facebook on penjar les activitats que s'organitzin als tres pobles. Per cert, que el passat divendres Sant Feliu va organitzar un acte al Casal Cultural, en el qual el Cercle Català de Negocis va explicar els beneficis econòmics de la independència. Hi van assistir 180 persones.

Pel que fa a Llinars del Vallès Decideix, han acordat amb l'alcalde, Martí Pujol (ERC), que podran fer servir el local municipal de l'Enllaç, la infraestructura informàtica d'aquest local, i el magatzem de Can Torrapà per guardar el material de la campanya. En les consultes del 13-D, algun ajuntament de la comarca -com ara el de Sant Antoni de Vilamajor- ja van cedir instal·lacions públiques, sense que això els hi provoqués cap conflicte legal. A Llinars, a partir del 12 de febrer una urna mòbil començarà a recollir els vots anticipats. A més, organitzen un cicle de conferències sobre la viabilitat de la independència de Catalunya des de diferents punts de vista, amb "la voluntat d'estimular el debat sobre aquestes qüestions i promoure la participació en la consulta del 28-F". La primera cita, el dissabte 30 de gener a l'Enllaç: a càrrec de J. M. Salrach, catedràtic d'història medieval.

Edicions locals