ICV del Vallès Oriental acusa l'Ajuntament de Vic de crear mesures d'apartheid

Els ecosocialistes reclamen que no s'utilitzi la immigració com a arma electoral

Política

Granollers

Unes hores abans que aquest dijous 21 de gener l'alcalde de Vic (Osona), Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), assegurés que el consistori "acata però no comparteix" l'ordre de l'Advocacia de l'Estat d'empadronar tots els immigrants que presentin el seu passaport, encara que els faltin el visat o el permís de residència, ICV del Vallès Oriental va fer públic un comunicat que condemna "rotundament" la mesura "il·legal" anunciada per l'Ajuntament de Vic de no empadronar els sensepapers i denunciar les persones immigrades. ICV de la comarca considera que és "immoral i indigne que partits suposadament demòcrates creïn mesures d'apartheid contra una part tan important de la població".

Davant l'acord de l'equip de govern de Vic (CiU, PSC i ERC) de Vic que qüestiona el dret d'empadronament de les persones immigrades en situació administrativa irregular, la Comissió Executiva Comarcal d'ICV del Vallès Oriental exigeix que no s'utilitzi la immigració com a arma electoral, i demana a tots els partits catalans que es comprometin a no canviar drets per vots, "aprofitant-se de la situació de vulnerabilitat extrema que pateixen les persones immigrades".

A més, ICV del Vallès Oriental insta a PSC, ERC i CiU a "no atiar la xenofòbia", a no deixar-se portar per petits grupuscles d'extrema dreta -en clara referència al PxM de Josep Anglada, i a no criminalitzar les persones pel seu lloc de procedència. En aquest sentit, els ecosocialistes insten aquests partits a "desautoritzar i sancionar els regidors i regidores de Vic que continuen defensant aquesta actuació xenòfoba". També demanem la convocatòria immediata de la Mesa de diàleg del Pacte Nacional per l'Immigració. "Cap país democràtic pot condemnar els seus ciutadans a no tenir drets, i és urgent i imprescindible que el diàleg intercultural avanci a bon ritme", sentencia el comunicat redactat per la formació que a la comarca presideix Jordi Garriga.

ICV del Vallès Oriental reclama mesures de cohesió social, de democràcia i de justícia, "en favor dels drets de totes les persones, independentment de la seva raça, procedència o qualsevol altre qualificació personal".

Edicions locals