Reunió estèril entre el BM La Roca i l'Ajuntament

L'alcalde Ros (CiU) no contempla alternatives a la retallada d’hores de pavelló

Esports

Roca del Vallès, la

Tot continua igual a la Roca pel que fa a l'handbol, tot i que aquest dimecres 20 de gener a la nit es va celebrar una reunió entre l'Ajuntament i la junta del BM La Roca; una trobada estèril que només va servir per constatar que la temporada vinent el club d'handbol tindrà menys hores per entrenar-se al pavelló poliesportiu, perquè el flamant club de bàsquet també gaudirà de les noves instal·lacions. És a dir, que el consistori no pensa fer-se enrere en una retallada d'hores que el club no accepta, perquè obligaria a escurçar molt els entrenaments o, directament, a desfer equips. Per això la junta manté que si no se soluciona el tema -i la solució sembla que cada dia està més lluny- dimitirà en bloc.

Només uns dies després que Aravallès anunciés que la directiva del BM La Roca té previst dimitir si l'Ajuntament els hi retalla hores de pavelló, i que això posa en seriós perill la continuïtat de l'entitat, el consistori va citar a una reunió als 18 membres de la junta. A la trobada hi va assistir l'alcalde del municipi, Rafael Ros (CiU); el regidor d'esports, Manuel Álvarez (CiU); i el regidor de cultura, Albert Gil (ERC). Els tres electes van deixar clar des d'un primer moment que l'únic que estaven disposats a negociar era el nombre d'hores de pavelló que retallaran al BM La Roca. L'Ajuntament -que encara no sap quantes hores de pavelló ocuparà l'equip de bàsquet del poble- no va posar sobre la taula cap alternativa a la retallada, segons explica el directiu Sebastià Borrell.

Per la seva banda, els membres de la junta van reiterar que actualment el club té 420 esportistes i 29 equips que, en moltes ocasions, ja entrenen amb la pista partida: és a dir, un conjunt a cada meitat del pavelló. I que la temporada vinent hi haurà tres equips més. Per tot plegat, van explicar a l'alcalde i als dos regidors que la reducció d'hores d'utilització del pavelló suposaria limitar notablement el temps d'entrenament o eliminar equips, i que això es traduiria en donar unes quantes passes enrere com a club.

Ros acusa la junta de confrontar el poble
En aquest punt, i vist que l'Ajuntament no tenia previst plantejar cap alternativa, els membres de la junta van comunicar que continuen amb els seus plans: convocar a tots els pares dels esportistes del club a una assemblea general que es celebrarà el 9 de febrer, i en la qual la directiva demanarà als presents que els recolzin; recollir signatures de suport i organitzar diferents activitats de protesta. Si a l'assemblea general extraordinària de finals de febrer l'Ajuntament no ha canviat d'opinió, la junta posarà el seu càrrec a disposició dels socis i convocarà eleccions.

L'alcalde i els dos regidors van considerar que la supressió d'hores de pavelló no és cap problema i van acusar la junta de confrontar el municipi. Segons relata Borrell, els electes es van mostrar "indignats" pel comportament de la directiva. Reunió estèril i tensa, i poc més, perquè ni tant sols hi ha data per a una propera trobada. La junta continua informant als pares dels jugadors i recollint ànims i signatures de suport. "Signatures que l'Ajuntament ja ens ha dit que no serviran per res", sentencia Borrell.

Edicions locals