Barcons trasllada a la fiscalia el veto de l'anunci del minibus

L'Ajuntament va prohibir-lo perquè considera que és propaganda independentista

Política

Bigues i Riells

El propietari de l'Hotel Molí de la Torre de Bigues i Riells i regidor d'ERC al municipi, Carles Barcons, ha traslladat aquesta setmana a la fiscalia el veto de l'equip de govern (PSC, ICV i PP) a un anunci de l'establiment que tenia que anar a la part del darrere del minibus que trasllada des de mitjans d'octubre a diverses persones dependents del poble. A la publicitat, amb un fons groc i amb quatre barres vermelles a cada costat, es podia llegir "Independència per a la gent gran". L'Ajuntament va considerar que l'anunci de l'Hotel era "propaganda independentista", concretament d'ERC, i no va dubtar en prohibir-lo. De fet, va fer repintar el bus, perquè l'anunci ja estava estampat al vehicle.

Ara Barcons ha presentat a la fiscalia un escrit en el qual relata i adjunta la informació relativa a la prohibició, i reclama que es determini la possible comissió dels il·lícits penals que es puguin considerar comesos per part de l'alcalde de Bigues, Joan Moreno (PSC). El regidor d'ERC considera que el veto és il·legal. Per això va posar el tema en mans dels seus advocats, els quals li han comunicat que si s'obre un procediment judicial contra l'alcalde o l'Ajuntament "no el podrem guanyar, degut a la parcialitat del sistema judicial espanyol", apunta Barcons. Per tant, i per no generar "una despesa improductiva", el propietari de l'Hotel Molí de la Torre he pres la decisió de portar aquesta situació a la fiscalia, "per tal que actuï d'ofici, si creu convenient fer-ho".

"Com pot ser què un anunci d'un hotel, amb un lema adient per al servei que estava finançant, es pugui manipular per a fer-lo veure com a un anunci d'un partit polític?", es pregunta Barcons, que carrega contra el tripartit de Bigues per "demagògia i abús d'autoritat". En aquest punt, el regidor d'ERC sentencia que per defensar-se en aquest cas o en altres de similars només hi ha una sortida: "lluitar per la independència de la nostra nació, per eliminar d'una vegades per totes aquestes elits polítiques que des del menyspreu als catalans i des de l'espanyolisme més ranci, ens impedeixen ser, pensar i viure plenament com a ciutadans amb els mateixos drets que tenen els que se senten espanyols".

Edicions locals