Granollers farà la consulta sobiranista el 25 d'abril

Sis personalitats que han rebut la Medalla de la Ciutat recolzen el referèndum

Política

Granollers

Sense sorpreses d'última hora. La segona assemblea de Granollers Decideix, que es va celebrar aquest diumenge 24 de gener a la tarda a la Sala Francesc Tarafa de la capital del Vallès Oriental, va aprovar que la consulta sobre la independència de Catalunya a la ciutat es celebri el proper 25 d'abril. És a dir, el mateix dia que Mollet, la Garriga, la Roca, Sant Fost de Campsentelles, Tagamanent i Vilanova del Vallès, entre altres municipis de la comarca. A l'assemblea també es va presentar el pla de treball dut a terme fins ara per les set comissions: relacions exteriors, campanya, servei d'ordre, voluntaris i formació, comunicació i tecnologies, tresoreria i logística.

L'objectiu principal de l'entitat i, per tant, també de la consulta, segons va subratllar la plataforma, és aconseguir la màxima participació de la població granollerina. Per això ja s'està treballant en el desenvolupament de diverses accions adreçades a "la diversitat social de Granollers". Unes accions que, tal com afirma Granollers Decideix, compten amb la implicació de les entitats més representatives de la ciutat, però que no es detallaran fins la propera assemblea, el 21 de febrer. Aquell mateix dia l'entitat aprovarà la pregunta a fer el 25-A i el pressupost de la consulta, perquè aquest diumenge el pla de campanya encara no estava acabat i, per tant, era impossible concretar les xifres.

Les dades que sí que va donar Granollers Decideix són les d'adhesions: 463 persones, sis de les quals han rebut la Medalla de la Ciutat de Granollers: Pere Canal Baliu, Tuni Jordana, Marta Estrada, Mercè Riera, Feli Miyares Morante i Lluïsa Salvador; aquests dos últims van rebre el guardó el passat 2009. A més, s'han adherit a l'entitat que organitza la consulta 14 entitats: AGEVO, Agrupació Sardanista Granollers, Assemblea de Joves de Granollers, Associació Cultural de Ioga Integral Omshanti, Associació Reagrupament Independentista, Casal Popular l'Esquerda, Colla dels Blancs, CDC, els Verds, ERC, JERC, JONC, Jovent Ignorat i Òmnium Cultural.

Entre els punts plantejats a l'assemblea, també es va aprovar definitivament la comissió permanent, formada per les persones encarregades de la coordinació i gestió de l'entitat: Manel Gener, com a president; Martí Pujadas, com a secretari, i Àlex Sastre, com a tresorer; així com els portaveus de l'entitat, Meritxell Remolins i Enric Nosàs, i els portaveus de les comissions de treball: comissió de campanya, Jaume Profitós; comissió de comunicació i tecnologies, Ramon Forns; comissió de logística, Hilari Cuadriello; comissió de servei d'ordre, Salvador Balsells; comissió de voluntaris, Clàudia Escalé; comissió de relacions, Carles Biosca, i responsable de la base de dades, Oleguer Plana. Unes comissions formades per més de 80 persones que ja han començat a treballar en l'organització de la consulta.

Edicions locals