CiU i PSC de la Roca s'esbatussen pel carrer Major i els pavellons

L'alcalde acusa l'oposició de "carronyers de la política que actuen com a voltors"

Política

Roca del Vallès, la

Nova batussa entre els grups municipals de CiU i PSC a la Roca, en aquesta ocasió per la reforma del carrer Major. De fons, la manca d'espai cobert per a les entitats esportives del poble, és a dir, la polèmica entre el consistori i el BM La Roca. En l'últim ple celebrat a l'Ajuntament de la Roca, el passat dijous 21 de gener, el grup municipal socialista -a l'oposició- va disposar de la majoria suficient per decidir sobre el projecte de reurbanització del carrer Major, i va optar per tombar-lo. CiU va respondre acusant als socialistes de "carronyers de la política que actuen com a voltors aprofitant el debat social que hi ha al poble sobre l'ús de les instal·lacions esportives".

Aquest dijous, el regidors de CiU Manuel Álvarez, Marta Pujol i Montserrat Ametller es van absentar del plenari en el moment de votar sobre el carrer Major perquè són propietaris d'habitatges situats en aquesta via o tenen familiars que ho són. Per tant, la majoria va recaure en el PSC, que va votar en contra de la reurbanització perquè, tot i ser necessària, "no és urgent". Els socialistes de la Roca consideren que hi ha altres prioritats, com ara l'escola bressol o els petits pavellons al Centre Cívic de Santa Agnès o al gimnàs del CEIP la Torreta, que permetrien trobar una sortida a la polèmica entre el consistori i el BM La Roca.

CiU va rebutjar la moció presentada pel PSC sota el títol Pavellons poliesportius per a tothom, i els socialistes van dir 'no' a la reforma del carrer Major. Segons l'alcalde de la Roca, Rafael Ros (CiU), aquesta negativa generarà un retard de sis mesos en l'inici de les obres, que s'acabaran fent. I és que la decisió, que es pot prendre -i es prendrà- en junta de govern, va passar pel ple perquè encara no hi ha el pressupost del 2010 aprovat. Els comptes van rebre el vistiplau del consistori, amb els vots en contra del PSC, aquest dijous, però ara cal esperar que el pressupost sigui efectiu i que es puguin licitar els treballs. Les obres del carrer Major tenen un calendari d'execució d'uns cinc mesos. CiU tenia previst que comencessin després de Corpus, quan els veïns fan les tradicionals catifes, i finalitzessin abans de Nadal, quan s'organitza el pessebre vivent, aprofitant els mesos d'estiu "per provocar les mínimes molèsties als veïns". Però ara complir aquest calendari es presenta complicat.

L'alcalde acusa al PSC de voler cobrar més dietes
Ros acusa al PSC de cercar un doble objectiu amb aquesta "actitud obstruccionista": retardar i dificultar l'acció de govern, i "autofinançar al grup municipal del PSC, que cobra dietes per assistència als plens extraordinaris que obliga a convocar per resoldre les seves al·legacions". L'alcalde considera que l'actitud dels regidors de CiU que es van abstenir de la votació "enalteix i dignifica la vida política municipal". "Es tracta d'una actitud molt diferent a la de l'exalcalde del PSC Estapé, que no va dubtar en votar a favor dels interessos del seu pare quan triplicava el nombre d'habitatges que podia fer en el pla de les Hortes i el seu vot era decisiu", sentencia Ros, que conclou que malgrat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya "el regidor del PSC continua exercint el seu càrrec de manera indigna, totalment desacreditat".

Edicions locals