Caldes crea un club d'emprenedors per generar noves idees i llocs de treball

L'Ajuntament engega el projecte amb una subvenció de 285.547 euros del Feder

Economia

Caldes de Montbui

El departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, gestors d'una part del fons europeus Feder, han confirmat una subvenció de 285.547 euros que permetrà a l'Ajuntament de Caldes de Montbui crear el club de l'emprenedor La Piqueta: un espai autònom destinat a la promoció econòmica local, a partir de la creació d'un centre generador de noves idees i nous llocs de treball. La candidatura de Caldes ha estat una de les 24 que, en l'àmbit de la província de Barcelona, han estat elegides d'entre un total de 75 projectes presentats. Una de les altres candidatures seleccionades és un viver d'empreses a Cardedeu.

La línia de subvencions a la quals s'ajusta el projecte presentat per l'Ajuntament de Caldes promou la creació d'infraestructures de foment de la competitivitat empresarial i de la societat del coneixement. El programa vol ser una eina destacable de generació de llocs de treball directes i indirectes en l'àmbit territorial de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, Caldes ha proposat la creació del club de l'emprenedor a través de la rehabilitació de l'espai La Piqueta, un antic safareig actualment en desús i pendent d'importants reformes.

El club de l'emprenedor calderí tindrà dues plantes diferenciades en funció de la seva activitat. La planta baixa serà un espai de treball individual i col·lectiu pel desenvolupament i millora dels projectes empresarials. La primera planta serà un espai de debat, de generació d'idees, laboratori d'emprenedors. Aquesta planta tindrà un únic espai totalment relacional que servirà per generar i impulsar nous projectes, noves oportunitats i nous emprenedors. Ni Caldes de Montbui ni els municipis veïns compten amb un servei d'aquestes característiques al seu abast, per això la iniciativa també busca prestar servei a tot el territori annex al poble.

Aposta per les noves tecnologies
Segons subratlla el consistori de Caldes, els objectius principals del club de l'emprenedor seran introduir noves tecnologies i nous equipaments en els processos d'acompanyament de creació d'empreses; crear un espai on se centralitzin els recursos tècnics i bibliogràfics a disposició de les persones emprenedores que afavoreixin la qualitat tècnica i solidesa dels plans d'empresa; i dotar d'autonomia als emprenedors per oferir-los la possibilitat d'emprendre nous reptes i iniciatives per si sols.

L'Ajuntament de Caldes compta des de l'any 1999 amb un servei de suport a la creació d'empreses i noves activitats empresarials i econòmiques, que assessora una vintena de companyies l'any. Amb al nou servei proposat, es doblen els recursos tècnics disponibles en l'àmbit de la creació d'empreses.

Edicions locals