L'Ametlla també celebrarà una consulta el 25-A

Mollet Decideix es presentarà oficialment el dimarts 2 de febrer a La Marineta

Política

Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Llinars del Vallès, Mollet del Vallès, Roca del Vallès, la

L'Ametlla del Vallès se suma al llarg llistat de municipis del Vallès Oriental que celebraran una consulta popular sobre la independència de Catalunya el diumenge 25 d'abril, juntament amb Granollers, Mollet, la Garriga, la Roca, Bigues i Riells o Vilanova. Aquest dilluns 25 de gener al vespre es va constituir la plataforma cívica l'Ametlla del Vallès Decideix, que serà l'encarregada d'impulsar la campanya pel dret a decidir i el referèndum del 25-A. A l'acte hi van assistir una cinquantena de persones que buscaran la màxima participació possible, tant d'entitats i associacions del poble com de particulars, amb el compromís "que no prengui protagonisme cap formació ni partit polític".

A pocs quilòmetres de l'Ametlla, a Bigues i Riells, el mateix dilluns al vespre es celebrava la primera assemblea de la plataforma que impulsa -tal i com va avançar AraVallès- una consulta popular al municipi. A la trobada hi van assistir una seixantena de persones, que aquest mateix dimecres es reuniran de nou per crear oficialment Bigues i Riells Decideix. Els impulsors del referèndum, entre els quals hi ha militants tant de CiU com d'ERC, ja s'han posat en contacte amb l'Ajuntament per veure si aquest està disposat a donar un cop de mà a la iniciativa. El dijous 28 es celebra a l'Ajuntament un ple ordinari en el qual, si no passa res estrany, es presentarà una moció d'urgència per recolzar o no la consulta. El PSC i el PP no hi donaran suport; CiU i ERC sí.  Per tant, amb empat a sis regidors, tot dependrà del representant d'ICV i regidor de Medi Ambient Jordi Clua.

Mollet Decideix es presenta en societat
Per la seva banda, Mollet Decideix -plataforma que va començar a caminar el passat 13 de desembre- ha convocat per al proper diumenge 31 de desembre, a les set de la tarda al Casal Cultural de Mollet, la segona assemblea general de voluntaris, on es prendran les decisions prèvies a la presentació pública de dos dies després. És a dir, que el 2 de febrer a les vuit del vespre a La Marineta la comissió ciutadana que organitza la consulta es presentarà en societat. Aquell dia es donaran a conèixer els portaveus, el calendari d'actes, el logotip de la plataforma i el manifest de la comissió, que subratlla que "el debat legítim sobre la independència està cada cop més present en la societat catalana, i apareix com una alternativa possible a l'actual situació". A més, el dia 2 es convidarà a les entitats molletanes a participar. I el dissabte 6 de febrer a la una del migdia es farà una calçotada solidària per una Mollet amb dret a decidir.

A la Roca hi haurà tres urnes
A la Roca del Vallès també preparen la consulta del 25-A. El passat 15 de gener es va constituir la plataforma, i aquest dilluns ja es van reunir al Centre Cultural del municipi una vintena de persones per començar a treballar en l'organització. La Roca del Vallès Decideix organitzarà actes informatius tant al centre del poble, com a la Torreta i Sant Agnès -de fet, el dia de la consulta es col·locaran tres urnes. L'objectiu, sigui quin sigui el vot, és fomentar la participació.

Llinars Decideix ja penja pancartes
Amb la penjada de pancartes en els principals punts del municipi, Llinars del Vallès Decideix dóna per iniciat el compte enrere fins al 28 de febrer, dia de la consulta al municipi, i també a Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Castellterçol. Durant els propers dies la plataforma organitzadora celebrarà quatre conferències sobre la viabilitat d'una Catalunya independent, una botifarrada, un karaoke, un concert i un ball, una taula rodona amb els polítics del municipi, unes xerrades amb els diferents col·lectius d'immigrants, una bustiada a tots el domicilis amb informació sobre la consulta i la invitació a participar-hi, una cercavila amb gegants, trabucaires, diables i xocolatada, i el pregó del carnestoltes d'enguany. Tot plegat al marge de la organització de la consulta pròpiament dita.

Edicions locals