El BM La Roca es desmarca de la batussa política

La junta reitera que dimitirà en bloc si l'Ajuntament els hi retalla hores de pavelló

Esports

Roca del Vallès, la

La tensió entre els dos partits majoritaris a la Roca, CiU i PSC -ambdós amb 6 regidors-, va a més cada dia que passa, fins al punt que el passat 20 de gener l'alcalde convergent Rafael Ros va acusar els socialistes de "carronyers de la política que actuen com a voltors aprofitant el debat social que hi ha al poble sobre l'ús de les instal·lacions esportives". Astorats per la batussa, i conscients que el BM La Roca és en aquests moments una arma llancívola més, la junta directiva de l'entitat ha fet públic un comunicat per subratllar que "quedem al marge de qualsevol connotació política que es pugui produir per aquest tema", en referència a la retallada d'hores d'entrenament al nou pavelló.

En el breu comunicat, els 18 membres de la junta del BM La Roca deixen molt clar que, "com a club esportiu, tant sols defensem legítimament els nostres interessos, que no són altres que els dels seus jugadors i socis". Això sí, reiteren que, ara per ara, la posició de la junta "continua sent la mateixa, donat que no tenim garantit el desenvolupament del programa esportiu previst per la nostra entitat". És a dir, que si l'equip de govern (CiU i ERC) confirma que la temporada vinent el BM La Roca tindrà menys hores per entrenar-se al pavelló poliesportiu municipal perquè al poble hi haurà un nou equip de bàsquet, la junta directiva dimitirà en bloc. Si a l'assemblea general extraordinària de finals de febrer l'Ajuntament no ha canviat d'opinió, la junta posarà el seu càrrec a disposició dels socis i convocarà eleccions. Si no s'hi presenta ningú -que, amb un pressupost d'uns 200.000 euros és el més probable- el club podria desaparèixer.

El passat dimecres 20 de gener es va celebrar una reunió entre l'equip de govern -representat per l'alcalde del municipi, Rafael Ros (CiU); el regidor d'esports, Manuel Álvarez (CiU); i el regidor de cultura, Albert Gil (ERC)- i la junta del BM La Roca. Una trobada estèril que només va sevir per constatar les diferències: el consistori no pensa fer-se enrere en una retallada d'hores que el club no accepta perquè obligaria a escurçar molt els entrenaments o, directament, a desfer equips. No hi ha data per a una propera reunió.

Just l'endemà d'aquesta trobada, es celebrava un ple en el qual el PSC va presentar una moció anomenada Pavellons poliesportius per a tothom, que proposa adaptar com a petits pavellons espais del Centre Cívic de Santa Agnès o del gimnàs del CEIP la Torreta. CiU va rebutjar la moció i acte seguit els socialistes van tombar la reforma del carrer Major.

Edicions locals