AraVallès es presenta amb l'aval de 2.500 usuaris únics diaris

Saül Gordillo celebra que ja no hi hagi "dèficit de mitjans digitals" a la comarca

Societat

Granollers

AraVallès, el diari digital del Vallès Oriental, es va presentar oficialment aquest dimecres 27 de gener al Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (CTUG), al recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, dins del marc de la Setmana Tecnològica que organitza l'Ajuntament de la ciutat. Una seixantena de persones, entre les quals l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), i representants comarcals d'ERC, CiU i ICV, van assistir a l'acte, en el qual es va destacar la bona arrencada del diari, amb una mitjana de 2.500 usuaris únics de dilluns a divendres i més de 800 notícies publicades en només cinc mesos de vida. 

A la presentació hi van participar Saül Gordillo, director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), i l'editor i el director del diari digital del Vallès Oriental, Joan Camp i Eduard Mas, respectivament. Gordillo va destacar que el Vallès Oriental tenia fins ara "un dèficit de mitjans digitals" que informessin exclusivament de la comarca, per això va celebrar que AraVallès ompli des de fa cinc mesos aquest buit i posi els municipis del Vallès Oriental "al mapa digital dels mitjans comarcals". El director de l'ACN també va subratllar que el diari digital del Vallès Oriental sigui una iniciativa "feta per gent jove, però amb experiència en els mitjans, i engegada en una època complicada, però en la qual també passen coses que s'han d'explicar".

En la mateixa línia, Camp va explicar que tot i la proliferació de diaris digitals dels últims anys, no ha estat fins ara que han començat a aparèixer mitjans comarcals a la xarxa. L'editor d'AraVallès va explicar que el diari aposta per la proximitat i la qualitat, tant en els continguts com en el suport -AraVallès compta amb un equip d'informàtics que actualitza i millora constantment el diari. Per la seva banda, Mas -recolzat en el diari, el qual va anar mostrant als presents- va posar les dades: 2.500 usuaris únics de dilluns a divendres, més de 800 notícies publicades en només cinc mesos, més de 30 opinants, 64 blogs de la comarca adherits a la Vallesfera... "I això tot just acaba de començar", va afegir.

A més, el director d'AraVallès va explicar que aposten decididament per la participació dels lectors -a través dels comentaris, les cartes i la secció Envia'ns una notícia- i pels productes culturals fets a la comarca: a més dels vídeos culturals i de les cròniques de concerts de Joan Gener, durant els propers mesos el diari afegirà una nova secció dedicada als grups de música del Vallès Oriental. Tant Camp com Mas van agrair a tots els lectors que hagin fet confiança a AraVallès.

Imatges de la presentació.

Edicions locals