Els organitzadors de les consultes del 28-F es reuneixen a Caldes

Voluntaris d'uns 70 pobles de tot Catalunya participen en una jornada de formació

Política

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui acull aquest dissabte 30 de gener una jornada de formació de voluntaris de les poblacions de Catalunya que celebren la consulta popular sobre la independència de Catalunya el proper 28 de febrer -a la comarca ho faran Caldes, Sant Feliu de Codines, Castellterçol, Llinars i Castellcir. Aquell dia més de dues-centes cinquanta mil persones, repartides en 59 municipis catalans, estan convocades a les urnes. Els organitzadors de la trobada preveuen que acudeixin a Caldes uns 360 membres de les comissions organitzadores d'unes 70 poblacions, ja que també s'hi afegiran voluntaris de consultes que es celebraran el 25 d'abril.

Segons subratllen els organitzadors, Caldes de Montbui Decideix, l'objectiu de la trobada és formar els responsables de les comissions organitzadores de les diferents poblacions, distribuïts en àrees de treball. Per això hi ha programades quatre xerrades: campanya de participació i logística; comunicació, premsa i internacional; voluntaris, qüestions jurídiques, meses electorals i seguretat; i informàtica i programari per portar el control de la votació. Experts de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència seran els responsables de dur a terme aquesta formació.

Un cop acabades les diferents sessions de treball, les comissions organitzadores de la consulta del 28-F de cada localitat decidiran quina població actuarà com a seu electoral central durant la jornada. També es posarà data a la nova onada de consultes, que es farà durant el mes de juny. Per tal de fer possible la jornada, s’han habilitat tres edificis cedits per diferents entitats de la localitat: el Casino de Caldes, on es faran les acreditacions dels voluntaris; el Centre Democràtic i Progressista, l'Escola Pia del carrer Bellit i el Centre Cívic. A més, perquè la jornada sigui un èxit, es mobilitzarà una cinquantena de voluntaris de la comissió organitzadora de la consulta a Caldes de Montbui.

Caldes comença a recollir vots anticipats

D'altra banda, les persones que no siguin a Caldes el dia 28 de febrer, o aquelles que ho desitgin, podran votar mitjançant el mecanisme del vot anticipat, que és l'equivalent al vot per correu dels processos electorals habituals. Aquest vot anticipat es podrà exercir a la seu de Caldes de Montbui Decideix, a l'avinguda Pi i Margall, 35 bis, a partir d'aquest dilluns 1 de febrer i fins al 27. La comissió organitzadora està preparant, a més, altres punts de recollida de vot anticipat. Per a exercir el vot anticipat, el ciutadà haurà d'identificar-se al responsable de l'oficina, triar la papereta i posar-la en un sobre. El vot romandrà custodiat fins que s'incorpori al recompte del dia 28, i sempre serà secret.

Dilluns, a dos quarts de vuit de la tarda, a la seu de Caldes de Montbui Decideix, s’iniciarà la recollida del vot anticipat, en un acte on participaran membres de l'organització i de la comissió avaladora, de la qual forma part l'alcalde del municipi, Jordi Solé (ERC). En aquell moment, aquells ciutadans que ho desitgin ja podran exercir el seu dret a vot.

Edicions locals