El PSC de Sant Feliu es queda sol al ple defensant el pressupost

CiU presenta cinc al·legacions per denunciar que l'Ajuntament no combat la crisi

Política

Sant Feliu de Codines

L'equip de govern de Sant Feliu de Codines, format per vuit regidors del PSC i una regidora d'ERC-AM, es va quedar sol en el ple celebrat aquest divendres 29 de gener a la tarda defensant el pressupost del 2010. Literalment sol, ja que l'oposició en bloc -CiU i ISF-FIC- no van assistir al ple en senyal de protesta per "la nul·la voluntat de l'equip de govern de consensuar el pressupost". CiU i Independents també critiquen el canvi de dates de les convocatòries dels plens, i en especial el de la del ple extraordinari de divendres -celebrat a les quatre-, "fet amb precipitació per tal de resoldre i denegar les instàncies presentades pels grups de l'oposició al pressupost amb el mínim de presència ciutadana".

A més, CiU ha presentat cinc al·legacions al pressupost del 2010 perquè entén que aquest no intenta combatre la crisi econòmica. "Mentre l'atur s'ha incrementat un 35 per cent, l'Ajuntament, que viu d'esquenes a la crisi, retalla un 22 per cent les ajudes socials i només un 2 per cent el pressupost de la Festa Major", subratlla el grup municipal de la federació nacionalista, que denuncia la mala gestió del govern municipal: "L'any 2008 l'Ajuntament es va gastar en ajudes socials 64.203 euros, en festes populars 76.651, i en la Festa Major 111.343. Un 122 per cent més en festes que en programes d'ajut social. I pel 2010 la previsió és pitjor encara, ja que els pressupostos contemplen només 50.000 euros en ajudes socials. És dir, amb un increment del 35 per cent de l'atur, hi ha una rebaixa de les ajudes socials respecte el 2008 d'un 22 per cent", sentencia CiU.

El principal partit de l'oposició a Sant Feliu també destaca que el pressupost de 2010 fa una previsió de despeses per la Festa Major de 109.911 euros, és a dir, que representa una disminució d'un 1,28 per cent respecte el de l'any anterior. Per la seva banda, els diners destinats a festes populars s'incrementen, passant de 64.203 euros a 68.771. "Mentre moltes famílies del poble travessen la part més crua de la crisi, el nostre Ajuntament aplica aquella vella màxima de donar 'pa i circ' al poble", conclou CiU.

El pressupost de 2010, aprovat aquest divendres pel PSC, és d'un total de 6.005.570. CiU denuncia que només 972.975 euros d'aquest nou pressupost es destinaran a inversions, "quan la Llei de Barris feia per al 2010, i només per aquest concepte, una inversió 1 milió d'euros".

Edicions locals