Caldes de Montbui serà la seu electoral central del 28-F

L'organització de les consultes escull el 20 de juny per celebrar la quarta tanda

Política

Caldes de Montbui

La Coordinadora nacional per la consulta sobre la independència, reunida aquest cap de setmana a Caldes de Montbui en una amplia jornada de formació, va decidir que el municipi vallesà sigui la seu electoral central de la tercera tanda de consultes independentistes, que es celebrarà el proper 28 de febrer. Des de Caldes es farà el seguiment informatiu durant tota la jornada: es donaran les dades de participació i s'explicarà el desenvolupament de les consultes que aquell dia celebraran 59 municipis de tot Catalunya, entre ells cinc pobles del Vallès Oriental: Caldes, Sant Feliu de Codines, Castellterçol, Llinars i Castellcir.

El ple de la Coordinadora va decidir per majoria instal·lar el centre de dades del 28-F a Caldes després que es presentessin un total de quatre aspirants (amb Vilassar de Mar (Maresme), Breda (la Selva) i Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental). Des de Caldes de Montbui Decideix, Maite Bonora va explicar que l'èxit de l'organització de les jornades de formació de dissabte els va impulsar a presentar-s'hi. El 13-D, el centre de dades -que no va funcionar correctament- es va situar a la seu del Ciemen, a Barcelona.

A la jornada de formació de voluntaris d'aquest cap de setmana, a la qual hi van participar unes 250 persones de 49 plataformes diferents, es va acordar que hi haurà quarta onada de consultes sobiranistes. Serà el diumenge 20 de juny. La data, a la qual s'espera que s'afegeixin ciutats grans com ara Reus (Baix Camp) i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) -de moment n'hi ha un centenar d'interessades a convocar consultes que es reserven per més enllà del febrer-, va competir amb els dies 6 i 13 del mateix mes, els quals es van descartar per la coincidència amb l'època d'exàmens dels estudiants -es pot votar a partir dels 16 anys- i amb les eleccions a la presidència del FC Barcelona. L'arrelament de la celebració del Corpus en alguns municipis també hauria influït a l'hora de descartar el 6 de juny.

D'altra banda, també es va donar a conèixer que l'organització ha decidit introduir novetats en el sistema informàtic del 28-F per tal que es pugui fer un seguiment de la participació tant de la població immigrada com dels més joves. Els requisits per votar seran els mateixos que els del 13-D -acreditar que s'està empadronat-, però en aquesta ocasió se supervisarà si s'és menor d'edat i si s'exerceix el vot amb DNI o no. L'objectiu és poder comparar, més endavant, l'evolució de l'atracció del col·lectiu de nouvinguts a les convocatòries sobiranistes.

El gran acte central de campanya serà el dia 21 de febrer a la capital del Baix Penedès, el Vendrell, el municipi més poblat que participa en la segona tongada de consultes sobre la independència. El ple de la coordinadora ja no es tornarà a reunir fins després del 28-F, per avaluar-ne els resultats i començar a preparar l'onada següent, que tindrà lloc el 25 d'abril, i en la qual participaran Granollers i Mollet.

Edicions locals