Cau una banda de lladres que havia comès uns 40 robatoris

Els tres detinguts actuaven al Vallès Oriental, Vallès Occidental, Bages i Osona

Societat

Granollers

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una banda de lladres, formada per dos homes i una dona, que es dedicava a cometre robatoris amb força a l'interior de domicilis. Els detinguts, que han ingressat a presó -sense fiança-, actuaven principalment a les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Bages i Osona, on havien perpetrat més d'una quarantena de robatoris. A partir d'ara, la tasca policial es centra en identificar a quins domicilis es van cometre els robatoris, per així poder retornar als seus legítims propietaris els més de 400 objectes confiscats. Els lladres, colombians, havien realitzat robatoris arreu d'Europa i ja havien planejat fugir a Itàlia.

La investigació policial es va iniciar l'1 de desembre arran d'un robatori perpetrat a Manresa (Bages). Dels indicis recollits i les gestions realitzades, els investigadors van detectar l'existència d'un grup especialitzat que utilitzava identitats falses, les quals acreditava amb documentacions, en suport original, comprades al seu país d'origen, Colòmbia. Els tres membres de la banda són José Antonio T.M. de 52 anys, Oscar Javier R.M.D. de 29 i Nora Bibiana P.U. de 38. Els investigats tenien intenció d'abandonar el país els propers dies i continuar la seva activitat delictiva a Itàlia. De fet, aquesta ha estat la tònica de la seva vida els darrers anys, com ells mateixos han reconegut als investigadors. Cada sis o set mesos canviaven de país amb noves identitats. A cada país cometien un gran nombre de robatoris, els quals representaven la seva única font d'ingressos; fins ara mai havien estat detinguts.

Una banda altament especialitzada
La seva especialització queda palesa pel gran nombre de robatoris comesos, així com el clar repartiment de tasques. Mentre Nora Bibiana vigilava que la policia no estigués a prop o algun veí els pogués sorprendre, Oscar Javier i José Antonio forçaven els panys dels domicilis i robaven a l'interior. Els autors sempre es desplaçaven en cotxes de lloguer que canviaven cada mes, augmentant així la dificultat de ser detectats per la policia.

Els Mossos d'Esquadra van escorcollar el domicili dels investigats, a Barcelona, on van intervenir-hi més de 400 objectes, entre els quals destaquen 2 televisors LCD, 5 ordinadors portàtils, 11 càmeres fotogràfiques, 2 càmeres de vídeo, 4 aparells TDT, 52 rellotges (alguns d'ells de marques de gamma alta com Rolex), 5 consoles de joc, 14 ulleres de sol, joies, roba, bosses de mà de marques com Louis Vuiton, una col·lecció de monedes i bitllets de la segona república espanyola, un clarinet de color negre de la marca Yamaha i un anell de principis del segle XX. Els investigadors també van trobar un mapa de Catalunya on apareixen marcades en retolador fluorescent 38 localitats on suposadament els autors van cometre robatoris, totes elles a prop de vies ràpides de comunicació.

Edicions locals