'Tant sí com no, vota' és l'eslògan de la consulta a Granollers

La Garriga Decideix es presenta i joves i nouvinguts de Caldes comencen a votar

Política

Caldes de Montbui, la Garriga, Granollers

'Tant sí com no, vota'. Aquest és l'eslògan de la consulta popular sobre la independència de Catalunya que se celebrarà a Granollers el proper 25 d'abril. Per ajudar a popularitzar-lo, una cinquantena d'atletes correran la Mitja Marató Granollers-les Franqueses-la Garriga d'aquest diumenge 7 de febrer amb una samarreta amb aquest eslògan, que anima a votar a tots els ciutadans, no només als partidaris de la independència. D'aquesta manera Granollers Decideix aposta per la participació, principal objectiu de la consulta, "de forma engrescadora i imparcial, donat que incorpora les dues opcions de vot". Tot plegat en una ciutat de 60.000 habitants i majoria absoluta socialista al consistori.

La consulta a la capital del Vallès Oriental la promou la plataforma Granollers Decideix, que a hores d'ara aplega 19 entitats locals, i a la qual ja s'hi han adherit més de 550 persones a títol personal -moltes d'elles porten setmanes treballant en comissions. El 25 d'abril es realitzarà el referèndum sobiranista a molts municipis de Catalunya. Al Vallès Oriental, juntament amb Granollers, el 25-A organitzen una consulta Mollet, la Roca del Vallès, Parets, l'Ametlla, Lliçà d'Amunt, Bigues i Riells, la Garriga...

Precisament a la Garriga aquest divendres 5 de febrer es presenta la Garriga Decideix, la plataforma cívica que impulsa la consulta. L'acte tindrà lloc a les vuit del vespre al Teatre de la Garriga El Patronat, i hi intervindran Vicent Sanchis, periodista i vicepresident d'Òmnium Cultural, i Núria Albó, escriptora i exalcaldessa del municipi. La Garriga Decideix neix amb l'objectiu de crear "un espai ampli, plural i transversal obert a tota la ciutadania garriguenca que vulgui treballar pel dret de decidir, és a dir, pel dret a l'autodeterminació".

Els calderins voten anticipadament
Granollers i Mollet formen part de la tercera onada de consultes sobre la independència de Catalunya, després de la que es va celebrar el 13 de desembre i la que es realitzarà el proper 28 de febrer, dia en què la consulta es farà en 77 municipis de 25 comarques i gairebé tindran dret a vot unes 300.000 persones. A la comarca celebren el referèndum aquest dia cinc pobles: Sant Feliu de Codines, Castellterçol, Castellcir, Llinars i Caldes de Montbui, on els seus veïns aquesta setmana ja han començat a exercir el vot anticipat en la seu de l'entitat Caldes de Montbui Decideix, situada a l'avinguda de Pi i Margall, 35 bis. Ja han votat persones d'avançada edat, joves i nouvinguts empadronats al municipi. Les persones que no siguin a Caldes el dia 28 de febrer, o aquelles que ho desitgin, poden votar anticipadament, que és l’equivalent al vot per correu dels processos electorals habituals.

Edicions locals